comfort food

Slasna juha od krumpira, sira i pancete je specijalitet koji se jede iznova i iznova

27.09.2023 u 12:30

Bionic
Reading

Donosimo recept za jednostavnu, a posve nezaboravnu juhu koja garantirano postaje obiteljski favorit

I dok pečeni krumpir sa slaninom, cheddarom, vrhnjem i vlascem tako lako postaje omiljeni obiteljski ručak, kulinarski stručnjaci pronašli su način da od njega naprave jedinstven specijalitet u formi - juhe!

Ovo jelo toliko je unikatno da ga možete pripremati i kao zaseban specijalitet na svečanim večerama jer njegovi okusi i tekstura garantiraju nezaboravan tanjur.

Potrebno vam je svega nekoliko ključnih sastojaka, koji se svojim aromama stapaju u neodoljiv okus i čine glatku, mirisnu i zasitnu juhu - savršenu kao 'comfort food' u tmurnim jesenskim danima!

Sastojci:

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 kriške slanine
  • 1/2 šalice nasjeckanog bijelog ili žutog luka
  • 2 velika češnja češnjaka, mljevena ili naribana, oko 1 žlica
  • 2 do 3 srednje velika krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 4 šalice pileće ili povrtne juhe bez soli
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja smanjene masnoće
  • 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
  • Prstohvat soli i papra
  • 1/4 šalice narezanog svježeg vlasca ili sitno nasjeckanog mladog luka, za posluživanje

Priprema:

U velikom loncu zagrijte ulje pa dodajte slaninu i povremeno je okrećite dok ne postane hrskava (4 do 5 minute). Potom je prebacite na tanjur s papirnatim ručnikom ili salvetom koji će upiti višak masnoće.

Dodajte luk u tavu i povremeno ga miješajte tijekom 3 minute, a onda ubacite i češnjak te sve zajedno kuhajte još 1 minutu.

Ubacite krumpir i pripremljenu juhu pa kuhajte još 15 minuta, a potom dodajte kiselo vrhnje 1/4 cheddara i papar.

Nakon oko 2 minute, kad se sir otopio, dodajte ostatak soli, papra i začina po želji.

Za serviranje, birajte opciju usitnjena krumpira ili njegova blendanja za posve glatku teksturu, a nakon što juhu stavite u tanjur, posipajte je usitnjenom slaninom i vlascem za dekoraciju i aromatičnost.