Donosimo recept za jednostavnu, a posve nezaboravnu juhu koja garantirano postaje obiteljski favorit
I dok pečeni krumpir sa slaninom, cheddarom, vrhnjem i vlascem tako lako postaje omiljeni obiteljski ručak, kulinarski stručnjaci pronašli su način da od njega naprave jedinstven specijalitet u formi - juhe!
Ovo jelo toliko je unikatno da ga možete pripremati i kao zaseban specijalitet na svečanim večerama jer njegovi okusi i tekstura garantiraju nezaboravan tanjur.
Potrebno vam je svega nekoliko ključnih sastojaka, koji se svojim aromama stapaju u neodoljiv okus i čine glatku, mirisnu i zasitnu juhu - savršenu kao 'comfort food' u tmurnim jesenskim danima!
Sastojci:
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 kriške slanine
- 1/2 šalice nasjeckanog bijelog ili žutog luka
- 2 velika češnja češnjaka, mljevena ili naribana, oko 1 žlica
- 2 do 3 srednje velika krumpira, oguljena i narezana na kockice
- 4 šalice pileće ili povrtne juhe bez soli
- 1/2 šalice kiselog vrhnja smanjene masnoće
- 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
- Prstohvat soli i papra
- 1/4 šalice narezanog svježeg vlasca ili sitno nasjeckanog mladog luka, za posluživanje
Priprema:
U velikom loncu zagrijte ulje pa dodajte slaninu i povremeno je okrećite dok ne postane hrskava (4 do 5 minute). Potom je prebacite na tanjur s papirnatim ručnikom ili salvetom koji će upiti višak masnoće.
Dodajte luk u tavu i povremeno ga miješajte tijekom 3 minute, a onda ubacite i češnjak te sve zajedno kuhajte još 1 minutu.
Ubacite krumpir i pripremljenu juhu pa kuhajte još 15 minuta, a potom dodajte kiselo vrhnje 1/4 cheddara i papar.
Nakon oko 2 minute, kad se sir otopio, dodajte ostatak soli, papra i začina po želji.
Za serviranje, birajte opciju usitnjena krumpira ili njegova blendanja za posve glatku teksturu, a nakon što juhu stavite u tanjur, posipajte je usitnjenom slaninom i vlascem za dekoraciju i aromatičnost.