RECEPTI ČITATELJA

Slasna pirueta s jagodama

27.04.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ova torta savršen je proljetni kolač kao stvoren za nedjeljna poslijepodneva, a kako sadrži neke od omiljenih sastojaka, čokoladu i jagode, pirueti s jagodama, sigurno će teško tko moći odoljeti

Potrebni sastojci za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakao praha
1 vanilin šećer
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli

Potrebni sastojci za kremu:
350 ml mlijeka
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
250 g krem sira

Ostali sastojci:
100 g šumskih jagoda
nekoliko vrtnih jagoda za ukrašavanje

Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiješajte s polovicom šećera i vanilin šećerom. Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i kakao prahom, izmiješajte.

Od bjelanjaka i preostalog šećera izradite čvrsti snijeg (sol dodajte odmah, a šećer postepeno), lagano umiješajte u biskvitnu smjesu.

Smjesu rasporedite u lim obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite, prekrijte navlaženom kuhinjskom krpom, zarolajte i ostavite da se ohladi.

Skuhajte puding, napola ohladite i umiješajte svježi sir.

Ohlađeni biskvit prerežite na tri trake i svaku namažite kremom. Pospite jagodicama.

Zarolajte prvu, složite na tanjur pa omotajte preostalim dvjema. Stavite u hladnjak da se malo stisne, zatim prelijte otopljenom čokoladom ili pospite kakao prahom te ukrasite jagodama umočenim u otopljenu čokoladu.

Recept za piruetu s jagodama poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr