Slasne tortice s voćem jedan su od omiljenih voćnih deserata, a još ako ih napravite u malim kalupima i dodate sir, dobit ćete doista efektnu i slasnu poslasticu
3 jaja
80 g šećera
100 g brašna
50 g maslaca
1 vanilin šećer
ribana korica limuna
prstohvat soli
Potrebni sastojci za kremu:
200 g ABC sira
200 ml vrhnja za šlag
80 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žlica limunovog soka
80 g marmelade od marelica
ribiz za ukrašavanje
Priprema:
Maslac rastopite i ostavite da se ohladi. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiješajte s polovicom šećera, vanilin šećerom i koricom limuna.
Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, dodajte sol te pažljivo umiješajte u smjesu od žumanjaka. Na kraju ulijte otopljeni maslac.
Kalupe za tortice premažite maslacem i pospite brašnom, napunite smjesom i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Pečene istresite na rešetku i ostavite da se ohlade, zatim pomoću kista premažite otopljenom marmeladom.
Sir pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte limunov sok te na kraju umiješajte šlag.
Stavite u slastičarsku vrećicu i napunite tortice. Ukrasite opranim i osušenim ribizom.
Recept za tortice sa sirom i crvenim ribizlom poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina.
Imate li svoje omiljene recepte za kolače s voćem, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati rezultat i poslati nam s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.