ikona stila

Slavna vizažistica otkrila sve beauty trikove princeze Diane

25.08.2017 u 06:35

Bionic
Reading

Vizažistica Mary Greenwell otkrila je sve beauty trikove koji su joj pomogli u transformaciji looka princeze Diane. Evo kako je izgledala beauty rutina ikone stila

Sjećate li se on point make upa prekrasne princeze Diane? Miljenica britanske javnosti uvijek je uz sebe imala svoj tim koji se brinuo o njezinu besprijekornom izgledu, a jedna od najvažnijih i najbližih osoba koje su imale priliku surađivati s princezom bila je njezina osobna vizažistica Mary Greenwell.

Slavna vizažistica za princezu Dianu je u 90-ima osmislila look koji je sve do danas ostao prepoznatljiv. Kreativna direktorica Lancômea i vlogerica Lisa Eldridge ugostila je u svom videoblogu na YouTubeu slavnu vizažisticu koja joj je otkrila sve beauty trikove lijepe princeze.

Greenwell je otkrila i kako je pomogla princezi postići preobrazbu iz obične djevojke u ikonu stila. Vizažistica je za nju osmislila prepoznatljiv i moderniji look: plavu olovku koju je Diana toliko voljela zamijenila je toplijim nijansama i ružičastim rumenilom, što je lijepoj princezi dalo otmjeniji i prirodniji izgled.

'Želim izgledati svježe i moderno', odgovorila je princeza Diana kada ju je Greenwell upitala kakav izgled želi postići tijekom njihova prvog susreta.

Mary Greenwell otkrila je osam beauty trikova uz pomoć kojih ćete postići look princeze Diane.

1. Navlažite usne

'Uvijek započinjem balzamom za usne jer dok dođu na red za šminkanje, usne budu previše suhe', savjetuje Greenwell.

2. Oči moraju ostati što neutralnije

Greenwell je koristila nježne zemljane tonove kako bi se poigrala princezinim nebeskoplavim očima. 'Željela sam ju odmaknuti od plave olovke za oči i postići izgled koji će biti prilagodljiviji, no nikako prenametljiv. Uvijek je prioritet bio prekrasan i sladak izgled', izjavila je poznata vizažistica.

3. Dobro 'izblendajte' sjenilo

Prema savjetima princezine glavne i odgovorne vizažistice, za nanošenje sjenila na oči potreban vam je odgovarajući alat. Nije dovoljno imati samo kvalitetno sjenilo, već je potrebno dobro ga 'izblendati' kako bi se postigao što prirodniji izgled.

4. Koristite smeđu olovku za oči

'Nisam željela da se vidi kako princeza koristi olovku za oči', objasnila je Greenwell. Njezin trik je sljedeći  – nanesite smeđu olovku na kapak tik uz trepavice, a zatim ju 'izblendajte' uz pomoć štapića za uši.

  • +7
Sva lica princeze Diane Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

5. Koristite svijetlosmeđu da oči dođu do izražaja

'Izblendajte' svijetlosmeđe sjenilo uz donji rub očiju kako biste ih naglasili. 'Kada je riječ o princezi Diani, nikad zapravo nisam koristila olovke jer je cilj bio postići što nježnije linije', rekla je Greenwell.

6. Budite precizni s maskarom

'Princeza Diana imala je nevjerojatne trepavice. Nikada joj nisam željela stavljati umjetne trepavice', izjavila je slavna vizažistica, dodavši kako je uvijek prvo nanosila maskaru na korijen trepavica, pa tek onda na vrhove, nakon čega bi nanijela još jedan sloj.

7. Ne zaboravite donje trepavice

Nanesite maskaru i na donje trepavice od sredine prema van. 'Preferirala sam da joj gornje trepavice budu guste, a donje rjeđe i ujednačene', prokomentirala je Greenwell.

8. Zaboravite na konturiranje

'Princezi Diani nisam nikad konturirala lice jer ona sama po sebi ima istaknute kosti lica, no ona je voljela nanijeti malo kreme za samotamnjenje kako bi postigla preplanuli ten', ispričala je vizažistica, dodavši da je u beauty rutinu lijepe princeze unijela i malo bronzera na čelo te sa svake strane lica kako bi ga vizualno suzila.