Sočan kolač od rogača preliven čokoladom i 'začinjen' grožđicama i jabukama, savršen je izbor za nedjeljna poslijepodneva, a njegova jednostavna priprema sigurno će vam se svidjeti
3 jaja
1 šalica smeđeg šećera
1 šalica brašna
1/2 šalice ulja
1/2 šalice mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200g mljevenog rogača
100g grožđica
4 jabuke
Potrebni sastojci za preljev:
50 g šećera u prahu
2 žlice vode
2 žlice ruma
Potrebni sastojci za glazuru od čokolade:
100g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
Priprema:
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješati, dodati ulje, brašno prosijano s praškom za pecivo i mlijeko.
Dodati mljeveni rogač i naribane jabuke.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i lagano kuhačom umiješati u tijesto.
Na kraju dodati grožđice namočene u rumu.
Peći oko 30 min na 180 stupnjeva.
Preliti preljevom pa čokoladnom glazurom, ostaviti da se ohladi i rezati na kocke.
Recept za kocke od rogača poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina
Ako imate svoj omiljeni recept za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala