CRUMBLE OD BRESAKA

Sočni i slatki zalogaji bez jaja i brašna: Ova savršena ljetna slastica gotova je u tren oka

18.08.2019 u 20:04

Bionic
Reading

Sočni crumble s hrskavim posipom od zobenih pahuljica, badema i lješnjaka savršen je ljetni odabir kad su u pitanju slatki zalogaji. Gotov je u tren oka, a uživat ćete u svakom zalogaju

Ovaj brzinski desert s lješnjacima, bademima i zobenim pahuljicama te sočnim nadjevom od bresaka još je bolji kad ga još toplog poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije. Poigrajte se s okusima, omjerima i sastojcima; izbacite lješnjake, dodajte više badema, umjesto bresaka koristite maline, borovnice, jabuke....

Potrebni sastojci:

  • 1 kg bresaka
  • 1 velika žlice smeđeg šećera
  • Sok od pola limuna
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije

za posip

  • 150 g zobenih pahuljica
  • 100 g lješnjaka (ugrubo usitnjenih)
  • 150 g mljevenih badema
  • vanilin šećer
  • 2 velike žlice smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • pola žličice praška za pecivo
  • 100 g rastopljenog maslaca

Priprema

Breskvama očistite kožu, a to ćete najlakše učiniti ako ih prelijete vrelom vodom i ogulite nakon 3-4 minute. Izvadite koštice i narežite ih na manje komade pa pomiješajte s limunom, vanilijom i šećerom.

Breskve zatim posložite na dno manjeg kalupa za pečenje, kojeg ste prethodno lagano premazali maslacem i stavite 10 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C.

Dok se breskve peku, zagrijte maslac da se rastopi pa ga dobro pomiješajte sa zobenim pahuljicama i ostalim sastojcima.

Izvadite nakon 10 minuta pečenja breskve pa posip ravnomjerno rasporedite preko njih te vratite u pećnicu da se peče 25-30 minuta.

Topli i sočni crumble poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju