Ako volite slatko, a ne volite pripremati komplicirane kolače, onda je ovaj recept kao stvoren za vas. Za pripremu mini cheesecakea potrebno vam je svega desetak minuta, a u ovim slasnim zalogajima uživat će cijela obitelj
Ima li išta bolje od vikenda provedenog kod kuće u društvu obitelji i prijatelja i pokojem slatkom zalogaju? Ovaj jednostavan recept za mini cheesecake oduševit će vas i vaše najmilije.
Sastojci za biskvit:
- 150 g Digestive keksa
- 60 g otopljenog maslaca
Sastojci za kremu:
- 300 g kremastog sira (odstajalog na sobnoj temperaturi)
- 100 g šećera
- 2 jaja
- žličica ekstrakta vanilije
- žlica limunovog soka
- 1,5 žlica brašna
- 185 g kiselog vrhnja (mileram)
Sastojci za dekoraciju:
- džem od jagoda
- jagode
Priprema:
1. Smiksajte kekse u električnoj sjeckalici tako da se pretvore u prah. Dodajte otopljeni maslac i pomiješajte žicom da se smjesa ujednači.
2. U kalup za muffine poslažite papirnate košarice. U košarice dodajte otprilike žličicu do dvije smjese (ovisno o veličini košarica) i dobro utisnite žlicom.
3. U posudu dodajte kremasti sir i promiješajte ga mikserom. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok se smjesa na ujednači. Zatim jedno po jedno dodajte jaja i nastavite miksati. U nježno žuto smjesu dodajte ekstrakt vanilije, limunov sok i brašno i još jednom dobro izmiksajte.
4. U kremu dodajte kiselo vrhnje i izmiksajte mikserom da se ujednači. Nemojte pretjerati s miksanjem kako se smjesa ne bi počela razdvajati.
5. Smjesu žlicom ulijte preko biskvita. Protresite kalup tako da se krema ravnomjerno rasporedi u košaricama i zagladi.
6. Pecite otprilike 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C.
7. Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi i zatim odložite preko noći u hladnjak. Prije serviranja izvadice košarice iz kalupa, kolače pri vrhu premažite džemom od jagoda i ukrasite polovicom jagode. U slast!
TPORTALOVA SLATKA KUHARICA