Kuharica 'It's All Easy' glumice Gwyneth Paltrow prepuna je jednostavnih i ukusnih recepata koje i početnici vrlo lako mogu pripremiti, a nama je za oko zapala tjestenina carbonara, omiljeno jelo slavne glumice idealno za lijene večeri na kauču dok vani pada snijeg
Ovo brzo i slasno jelo koje obožavaju sve generacije gotovo je u trenu, a najbolje od svega je to što sve sastojke većina nas uvijek ima pri ruci. Sve što vam je potrebno za pripremu najukusnije carbonare su špageti, slanina, jaja, parmezan i malo dobre volje.
Recept slavne glumice sadrži sve uobičajene sastojke koji su potrebni za carbonaru, a ključ do savršene harmonije okusa je u pripremi. Ako ste početnik, ovo je jelo odlično za okušati se u svojim prvim kulinarskim koracima. Morate uistinu imati dvije lijeve, što se kaže, kako biste uništili okuse.
Umjesto slanine možete upotrijebiti i pancetu, a ukoliko ste navikli odvajati mast prilikom rezanja slanine, sačuvajte ju za umak. Kada kombinirate jaja i parmezan, smjesa podsjeća na kajganu, no neka vas to ne buni, jer točno tako i treba izgledati. Ne zaboravite sačuvati šalicu vruće vode u kojoj su se kuhali špageti jer je to najvažnije za postizanje svilenkaste teksture umaka.
Sastojci
- 250 g špageta
- 3 jaja
- 200 g parmezana
- 100 g slanine ili pancete
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
1. U provreloj slanoj vodi skuhajte špagete.
2. Za to vrijeme na maslinovom ulju kratko prepržite slaninu dok ne postane hrskava. Slanini dodajte usitnjeni češnjak.
3. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte parmezan i papar. Kad su špageti gotovi, iscijedite ih i tako vruće ubacite u smjesu s jajima. Dodajte slaninu i češnjak i sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine. Nema potrebe da špagete vraćate na vatru jer će se tijekom miješanja s vrućim špagetima jaja termički obraditi taman koliko je potrebno.