Latino diva Jennifer Lopez radi novog filmskog projekta, u kojem će glumiti striptizetu, odlučila je strogom režimu vježbanja dodati i promjenu na jelovniku pa je u potpunosti izbacila šećer i ugljikohidrate na deset dana. Lijepa pjevačica glumica priznaje da joj nije bilo nimalo lako te da je pritom zaradila i glavobolje
Izbacivanje ugljikohidrata i šećera iz prehrane na punih 10 dana bilo je puno teže od očekivanog, priznala je Jennifer Lopez otkrivši da je ponekad imala osjećaj da živi u alternativnoj stvarnosti. No, ne krije da je taj režim prehrane ipak bio dobar šok za njezin organizam te da je spremna ponoviti taj ciklus još pokoji put.
Program je 49-godišnjoj zvijezdi predložio njezin osobni trener Dodd Romero, budući da je trebala dodatno isklesati figuru zbog nove uloge koja zahtijeva minijaturne outfite.
'Zaista puno treniram jer nastojim ostati zdrava, no on je bio mišljenja da moram dodatno podignuti letvicu i učiniti nešto drugačije', rekla je Lopez gostujući u emisiji Ellen DeGeneres. Trenerova ideja je bila da iz prehrane u potpunosti izbaci šećere i ugljikohidrate, što je Lopez palo prilično teško budući da oni čine dobar dio njezinog jelovnika.
Priznaje da izdržati deset dana na takvom režimu prehrane nije bilo lako i da su neke nuspojave bile nevjerojatne.
'Ne samo da dobiješ glavobolje, već se osjećam kao da živiš u neko alternativnoj stvarnosti. Ne osjećaš se kao nače i tad shvatiš koliko si zapravo ovisan o šećeru. Cijelo sam vrijeme razmišljala o slatkom. Pitala sam se kad ću ponovo moći pojesti nešto slatko. Samo sam mislila kako ću se najesti kolačića, pa kruha pa onda opet kruha namazanog maslacem', opisuje Lopez prve dane režima.
Najviše joj se sviđa kako se osjećala nakon desetodnevnog režima prehrane. 'Kao da su se smanjili upalni procesi. Odjednom se osjećam manje napuhnuto i općenito bolje, a postaneš i ovisan o tom osjećaju', kaže latino ljepotica koja namjerava ponoviti taj režim.
A što se zapravo događa u našem tijelu kad izbacimo šećer iz prehrane? Kad oslobodite tijelo dodanih šećera, ono će umjesto ugljikohidrata početi sagorijevati zalihe trbušnih masnoća i nagraditi vas toniranim trbuhom o kakvom ste sanjali. Smanjuje se žudnja za slatkim, vaša će energija biti uravnotežena tijekom cijelog dana. Smanjuje se i rizik od dijabetesa, kao i rizik od umiranja od srčanih bolesti kao i nadutost.
Prema liječničkim preporukama, dnevni unos šećera ne bi trebao iznositi više od 25 grama za žene i 36 grama za muškarce, a tu bismo količinu trebali zadovoljiti šećerima iz prirodnih izvora, poput voća, mlijeka i mliječnih prerađevina.