vrlo brzo se napravi

Svi je pitaju za recept: Nevena Rendeli Vejzović zna kako napraviti prefinu slasticu

20.08.2024 u 16:31

Bionic
Reading

Gurmani dobro znaju da se 'kraljica Mediterana' smokva odlično slaže s pršutom, svježim krem sirevima, orasima, medom zbog čega su idealan izbor za ljetne zalogajčiće i predjela

Slatke, ljepljive i nježnog okusa, smokve su uvijek najbolje kad su svježe. Ako vam je pri ruci stablo, uberite samo one smokve koje skoro otpadaju. Svježe smokve cijenjene su zbog obilja antioksidansa kao što su karoteni, tanini, lutein i klorogenska kiselina. Uz to, svježe smokve sadrže visoke količine antioksidanskih vitamina kao što su vitamin A, E i K.

Nekadašnje zaštitno lice HTV-a, Nevena Rendeli Vejzović s pratiteljima na društvenoj mreži podijelila je svoj, jednostavni i ukusni recept za kojeg su je mnogi pitali.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

'Toliko je jednostavan da stane u dva retka: Smokve se poprže na maslacu. Doda se ricotta sir i orasi i to je to, imate prefini ljetni desert', opisala je Rendeli Vejzović.