Odsad uživanje u slanoj čokoladi ne mora biti grešni užitak. Švicarci su uspjeli stvoriti savršenu čokoladu koja ima 90 posto kalorija manje i ne topi se, što nije zanemariv podatak u ove vruće ljetne dane
Vulcano je nova čokolada s visokim udjelom kakaovca što je čini kvalitetnom i zdravom, a proizvodi je švicarska tvrtka Barry Callebaut. Razvijena je u tajnom laboratoriju, a topi se samo ako je izložena temperaturi većoj od 55 stupnjeva Celzijevih što znači da se u njoj može uživati i na plaži bez straha da će se rastopiti u rukama.
Savršena niskokalorična čokolada nastala je zapravo greškom laboratorijskih tehničara.
'Iznenada smo shvatili da smo proizveli vrlo posebnu čokoladu, vrlo lake hrskave postojanosti i pjenastu, pa smo je odlučili razvijati dalje', rekao je jedan od prehrambenih tehničara koji je sudjelovao u proizvodnji čokolade.
Vulcano ima okus kao ostale dijetne čokolade. 'Zove se Vulcano jer se može jesti dok je jako vruće, a osim toga prozračna je i puna mjehurića kao što je i lava prepuna rastopljenog kamenja. Ukusna je, jake arome i više je hrskava nego kremasta. No svejedno se topi u ustima, ali je tope enzimi u slini, a ne toplina jezika', rekao je glasnogovornik tvrtke Barry Callebaut.
Proizvođač se nada da će čokolada biti veliki hit na europskom, američkom i azijskom tržištu, a na policama bi se trebala naći za dvije godine.