spreman za 15 minuta

Tako ukusan, a tako brzo gotov: Ovaj sočni kolač oborit će vas s nogu

22.09.2024 u 07:42

Bionic
Reading

Ako ste mislili da je nemoguće napraviti ukusan kolač bez šećera, ovaj recept će vas u to posve razuvjeriti

Sočni kolači s čokoladom i slasnih sušenim voćem nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a najčešće sa stola nestaju i prije nego što ste servirali posljednji komad.

Isto možete očekivati od deserta s datuljama, orašastim plodovima i obožavanom tamnom čokoladom, koji čine dobitan spoj okusa, aroma i tekstura.

Ono što će vam se sigurno još više svidjeti jest činjenica da se sve priprema u jednoj posudi i da vam za pripremu treba - samo 15 minuta!

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Sastojci:

  • 175 g mekanih, sušenih datulja, bez koštica
  • 175 g mekanih suhih šljiva, bez koštica
  • Sok i korica jednog malog naranče
  • 125 g mljevenih badema
  • Tri jaja, istučena
  • Jedna žličica ekstrakta vanilije
  • Tri žlice kakao praha
  • 50 g neslanog maslaca
  • 70 g tamne čokolade za kuhanje (70% udjela kakaa), grubo nasjeckane

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175°C. Grubo nasjeckajte datulje i suhe šljive. Stavite ih u zdjelu zajedno sa sokom i koricom naranče te dobro izmiješajte.

Zatim prebacite datulje i suhe šljive u zdjelu multipraktika i dodajte mljevene bademe, jaja, ekstrakt vanilije, kakao prah i maslac. Miksajte jednu minutu, zatim zaustavite i sastružite sastojke sa stijenki zdjele kako bi se ravnomjerno izmiješali.

Dodajte grubo nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte smjesu još 30 sekundi dok se dobro ne sjedini. 

Izlijte smjesu u obložen kalup za tortu promjera 17 cm s odvojivim dnom i pecite 25 minuta ili dok ne postane čvrsta na dodir. Ostavite da se malo ohladi prije nego je izvadite iz kalupa.

Poslužite s hrpom svježih malina, jagoda, otopljenom čokoladom ili grčkim jogurtom. Dobar tek!