Nikad dosta dobrih recepata s tjesteninom! Ako ste u žurbi ili jednostavno nemate ideje što pripremiti za obrok, brzopotezna jela koja uključuju tjesteninu odlično su rješenje za takve situacije
Spoj povrća i tjestenine uvijek sjajno funkcionira pa ako ste u potrazi za hranjiviv i brzim obrokom, zašto ne biste isprobali ukusnu tjesteninu sa slanutkom i povrćem.
Osim što je prefinog okusa, ova kombinacija vam donosi pregršt ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i vlakana i to u samo jednom jelu.
Sastojci:
300 g tjestenine
300 g slanutka (iz limenke)
1 pečena crvena paprika
1 šaka špinata
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
1 šaka crnih maslina
8 cherry rajčica
1 šaka pinjola
Sol
bijeli papar
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
Stavite dva lonca sa slanom vodom, a kad zakipe, u jedan dodajte tjesteninu dok ne bude al dente, a u drugi špinat (kuhajte ga oko 4, 5 minuta).
Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak te stavite u tavu u kojoj ste zagrijali maslinovo ulje. Zatim dodajte dobro ocijeđen špinat i slanutak, cherry rajčice, papriku narezanu na ploške i nasjeckane crne masline te sve zajedno pirjajte samo nekoliko minuta.
Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s povrćem i na kraju dodajte pinjole. Poslužite i dobar tek.