Moelleux au chocolate

Topli čokoladni kolač kojim ćete sve zadiviti

28.05.2014 u 08:18

Bionic
Reading

U organizaciji Dobre vibre od 26. svibnja do 1. lipnja romantični Zrinjevac bit će treći put domaćin najslađeg hrvatskog festivala Slatki gušti

Ove godine na festivalu sudjeluje rekordan broj izlagača koji će predstaviti samo najbolje iz svoje ponude. Svih tjedan dana moći ćete uživati u slatkim čarolijama koje su proizašle iz brojnih zagrebačkih slastičarnica. Tom prigodom slastičarnica Amelie donosi recept za sjajan moelleux au chocolate

Potrebni sastojci:

200 g čokolade
6 jaja
100 g brašna
200 g maslaca
200 g šećera

Priprema

1.Čokoladu i maslac otopiti na pari.

2.Šećer i jaja pjenasto umutiti.

3.U smjesu od jaja dodati otopljenu čokoladu i maslac.

4.Na kraju umiješati brašno.

5.Smjesu uliti u posudice, prethodno namašćene maslacem, i ravnomjerno nasipati krušne mrvice. Napuniti tri četvrtine posude jer se smjesa još digne prilikom pečenja.

6.Peći 10-12 min. na 180° C.