Svatko tko je bar jednom probao guliti češnjak zna da to zahtjeva nešto strpljenja, mali i pravilan nožić te da će nakon tog procesa ruke imati aromu po češnjaku još nekoliko narednih sati. Ovaj trik trebao bi vas osloboditi svih tih briga
Češnjak je dosta zeznuto oguliti jer je podijeljen u režnjeve, pa su ti režnjevi presvučeni tankom kožom, preko koje je još i ljuska… No, postoji nekoliko načina koji vam taj dosadan postupak mogu ubrzati i lišit vas njegovih neugodnih mirisa koji ostavljaju na koži.
Primjerice jedna od Twitter korisnica pokazala je svoj način guljenja češnjaka koji se pokazao itekako korisnim i ubrzo su mnogi oduševljeni pratitelji krenuli zahvaljivati na ovome.
Sve što trebate učiniti je uzeti cijeli češnjak u jednu ruku, oštar nožić u drugu i njegov vrh zabiti dublje u režanj te ga doslovno izvući van iz ljuske.
‘Kao osobi koja jede puno korejske hrane, ovo je najbolja metoda za guljenje češnjaka’, napisala je tviterašica Valentina.