NI KAPI ALKOHOLA

Trudnice koje popiju čašicu pića teže se povezuju s bebama

02.04.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Trudnice koje tijekom trudnoće znaju popiti čašicu alkohola teže se povezuju sa svojim bebama, za razliku od mama koje uopće ne piju alkohol,otkriva najnovija studija

Istraživanje je također potvrdilo da se mame koje su tijekom trudnoće znale popiti čašicu alkohola nakon poroda sporije oporavljaju. Naime, one u prosjeku u rodilištu ostaju dan duže odnosno četiri i pol dana, dok majke koje nisu konzumirale alkohol izlaze za tri i pol dana.

‘Osim toga, puno se teže povezuju sa svojom bebom, te ni nakon tri mjeseca nemaju čvrstu vezu’, kaže Robert Gordon sa Sveučilišta u Aberdeenu.

Radi se o mamama koje nemaju problema alkoholom i koje su s vremena na vrijeme, otprilike jednom tjedno, popile čašu vina ili piva.

Stručnjaci, koji su radili na ovoj studiji, stoga upozoravaju buduće mame da se potpuno suzdržavaju od konzumacije alkohola te da zanemare prijašnje savjete da mala količina alkohola nije štetna. Suprotno tome mnoga prijašnja istraživanja pokazala su kako je umjerena konzumacija alkohola dobra za zdravlje.