business chic

Udobne i elegantne: Omiljene chic hlače ove jeseni nosimo u novom ruhu

28.09.2024 u 13:00

Bionic
Reading

Ljubiteljice minimalizma, stila koji osvaja elegancijom, dobro znaju da je modna kolekcija nezamisliva bez barem jednog para krojenih hlača

Svestrane, nosive u svim prigodama u kojima želite otmjen look i nikad ovisne o trendovima - krojene hlače komad su koji svaka žena treba imati u garderobi.

Nose ih kraljice i princeze, holivudske zvijezde i pop dive, najslavnije poduzetnice i tisuće žena u svakodnevnim poslovnim stajlinzima, što krojene hlače čini jednim od daleko najpoželjnijih odjevnih predmeta suvremenog doba.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Krojene hlače su modni klasik

No u svojim počecima bile su rezervirane isključivo za muškarce te su ih oni redovito nosili na poslovne sastanke na kojima su željeli naglasiti formalnost i eleganciju.

Čak i kada su žene svesrdno odbacivale suknje, i dalje su bile sklonije ženstvenijim linijama hlača te je njihov dolazak na modnu scenu započeo tek revolucionarnom kolekcijom Yvesa Saint Laurenta 1966. godine. Slavni brend osvojio je srca zaljubljenica u modu svojim kompletima hlača i sakoa u 1970-ima te su od tada postali nezamjenjiv modni klasik.

Tory Burch predstavila živopisne modele

Krojene hlače najčešće se nose u neutralnim tonovima ili sa chic okomitim prugicama, u kojima je nedavno blistala glumica Blake Lively, no ove sezone dizajneri su nam pripremili nešto drugačije - i još bolje.

blake lively

U ovakvom izdanju nikad je nismo vidjeli, a izgleda sjajno: Ove hlače mogle bi postati vrući trend

Pogledaj galeriju

Potpisuje ih kultna dizajnerica Tory Burch, a predstavila ih je na reviji na Tjednu mode u New Yorku. Poznata po spajanju boemskog chica i klasičnog dizajna, ponovno se oslonila na bogate uzorke, jarke boje i teksture, uvrštavajući u kolekciju i krojene hlače u živopisnijim izdanjima.

Klasične crne, bijele i sive hlače i dalje su bile zastupljene, no prave zvijezde kolekcije su neodoljivi ženstveni modeli u nijansi terakote i imitaciji trapera.

Kako nositi krojene hlače?

Burch ih je vješto spojila s bluzom bež nijanse i cipelama u bordo boji (daleko najpoželjnijoj ove jeseni), a vidjeli smo i niz primjera njihove beskrajne svestranosti.

Naime ove hlače nose se jednako uspješno uz klasične bijele košulje, efektne crvene topove ili sofisticirane sakoe. Kada je riječ o obući, stilizirajte ih s omiljenim balerinkama za udobnije kombinacije ili, ako želite izgledati posve elegantno, uskladite ih s trendi salonkama tamnocrvene boje.

  • +2
Tory Burch - SS25 - krojene hlače Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia