LOŠA HRANA

Ugljikohidrati su opasni za zdravlje ženskog srca

13.04.2010 u 10:20

Bionic
Reading

Žene koje konzumiraju velike količine ugljikohidrata poput bijeloga kruha, pizze i nekih vrsta tjestenina imaju veće šanse za obolijevanje od srčanih bolesti, upozoravaju znanstvenici

Ženama koje jedu puno ugljikohidrata prijeti dvostruko veći rizik od srčanih tegoba nego ženama koje ne jedu toliko ugljikohidrata. Talijansko istraživanje otkrilo je da se opasnost krije u prerađenim ugljikohidratima koji najčešće imaju visoku razinu glikemijskog indeksa.

Problem je što se hrana s visokom razinom glikemijskog indeksa uzrokuje podizanje šećera u krvi i dovodi do nakupljanja masti, a samim time i do razvoja srčanih problema.
Znanstvenici iz Milana kažu da je upravo takva hrana glavni krivac za sve veći broj srčanih udara kod žena. Svoje teze temelje na rezultatima višegodišnjeg istraživanja u kojemu je sudjelovalo 15.000 muškaraca i 32.000 žena.

Pozornim praćenjem uočeno je da žene koje konzumiraju puno ugljikohidrata s godinama počinju patiti od različitih srčanih tegoba.