Za bogati izbor hrane na blagdanskom stolu važno je odabrati prava vina koja će zaokružiti cjelokupni dojam. Sljedovi vina trebaju ići od mlađih prema starijima, od bijelih prema crnima i od svježijih i suhih vina prema polusuhim i slađim vinima
Vina Belje za aperitiv prije obiteljskog objeda predlažu pjenušac La Belle Grand. Ukoliko ste za blagdanski objed odabrali puricu s mlincima uz nju poslužite premium graševinu Vina Belje berbe 2022. jer se svježina graševine izvrsno nadopunjuje s tradicionalnim blagdanskim objedom. Slično je i s pečenim odojkom, ali i ostalim pečenjima od svinjskog mesa koja će se odlično sljubiti s graševinom. Ako ćete za blagdane uživati u janjetini, junetini ili divljači, uz njih poslužite premium frankovku i premium merlot Vina Belje jer su intenzivan okus, voćne arome i naglašena punoća ovih vina pravi izbor za jela od tamnog mesa.
Sva predložena vina krasi visoka kvaliteta koja je ovjenčana brojnim nagradama na najznačajnijim ocjenjivanjima vina ove godine. Na londonskom Decanteru, Belje je ostvarilo povijesni uspjeh osvajanjem devet medalja od kojih je najsjajnija, zlatna medalja dodijeljena arhivskoj graševini iz berbe 2006. koja je ove godine osvojila i IWC trofej. Posebno je zanimljiva činjenica da su Vina Belje i najuspješnija domaća vinarija na ovogodišnje dvije sesije Concours Mondial de Bruxelles na kojima su osvojene četiri zlatne i dvije srebrne medalje.
Ukupno gledajući četiri najvažnija svjetska ocjenjivanja kvalitete vina u 2023. godini - Decanter, IWC- International Wine Challenge, Concours Mondial de Bruxelles i Mundus Vini, Belje je osvojilo deset zlatnih medalja, sedam srebrnih i četiri brončane medalje.
Ove medalje nastavak su dugogodišnjeg niza nagrada i najbolje potvrđuju kontinuiranu posvećenost kvaliteti i potrošačima. Posebnu posvećenost Vina Belje gaje prema graševini, najprodavanijoj i najzastupljenijoj vinskoj sorti u Hrvatskoj koja obuhvaća oko 85% beljskih vinograda na Banovom brdu u Baranji. Izvrsna kao mlado, svježe vino, graševina je među rijetkim vinskim sortama koje imaju izniman potencijal odležavanja u podrumu nakon kojeg nastaju velika vina kao što je arhivska graševina iz 2006. godine.
Beljski vinogradi imaju veliki potencijal i u uzgoju crnog sortimenta koji daje premium frankovku, merlot i cabernet sauvignon. Uz njih svakako valja napomenuti Rosé Premium, ovogodišnji novitet u premium liniji Belja, koji je i prije izlaska na tržište osvojio zlatnu medalju za kvalitetu. Premium Rose se izdvaja po elegantnoj boci i nježno ružičastoj boji i jedan je od posebnih aduta na blagdanskom stolu koji se odlično slaže uz specijalitete od ribe i plodova mora, lososa te uz bogat izbor sireva.
Vina za blagdanski stol, kao i vina za poklone, možete pronaći u online trgovini www.vinabelje.hr u kojoj su odabrana vina u posebnoj promotivnoj ponudi do kraja prosinca. Među njima su i pjenušci La Belle Grand i La Belle Rose, uz koje provedite nezaboravnu novogodišnju noć.