LEJLA FILIPOVIĆ:

'Vjeronauk u školama doveo je do razdvajanja djece'

13.03.2013 u 19:57

Bionic
Reading

Bivša manekenka, supruga glumca Tarika Filipovića, Lejla Filipović, za 24sata govorila je o obitelji, djeci i braku te aktualnim temama poput zdravstvenog odgoja u školama i vjeronauka

Lejla je otkrila da kao majka sina koji ide u treći razred osnovne škole podržava uvođenje zdravstvenog odgoja.

'Ja sam za. Mislim da se dignula prevelika prašina oko svega. Evidentno je da u programu nedostaju finese, no mislim da su ljudi koji su radikalno protiv uvođenja u krivu. Program se mogao doraditi, moglo se u miru sjesti i dogovoriti da se prerade oni segmenti koji nisu jasno definirani, odnosno zahtijevaju veće i opsežnije pripreme. Meni je kao majci neprihvatljivo da nam djeca s interneta saznaju stvari koje ih moramo naučiti prvo mi, a onda škola. U slučaju kad zakažu roditelji, to mora preuzeti škola', kazala je za 24sata.

Lejla je otkrila i da isto mišljenje ne dijeli kad se radi o vjeronauku te da njen sin Dino ne pohađa taj predmet. 'Mi nismo pristali. Rečeno nam je još u prvom razredu da je to izborni predmet. Pitali smo što to znači, je li to učenje o svim vjerama, etika ili rimokatolički vjeronauk. Rečeno nam je ovo treće. U redu, ali zašto, ako je to izborni, nisu za drugu djecu, nebitno jesu li ona druge vjere, ateisti ili agnostici, osigurali zamjenski predmet? Vjeronauk je u školama doveo do razdvajanja djece. Dino je jedini koji ne ide na tu nastavu', rekla je.

Bivša manekenka progovorila je i o braku s Tarikom Filipovićem koji je, kaže, posve zadovoljio njena očekivanja, dodavši da je još zaljubljena i muža može voljeti samo više, nikako manje.