MIJENJA SE ZNAK

Vladavina Vage: Naklonjena je Blizancima, Vodenjacima i samim Vagama, ali ne i ovim znakovima

21.09.2024 u 07:18

Bionic
Reading

Razdoblje Vage započinje 22. rujna u 13.44, a potrajat će do 22. listopada u 23 sata. Sezona Vage svake godine započinje u trenutku jesenske ravnodnevice, odnosno kada dan i noć traju jednako

Zapadnjačka ili tropska astrologija oduvijek je bila povezana s prirodnim pojavama. Stari astrolozi dodijelili su ovom dijelu godine simbol vage upravo zato što su na dan ekvinocija dan i noć uravnoteženi, odnosno jednako dugi svugdje na Zemlji.

Pogledaj detaljni horoskop

Rođeni u ovom znaku posjeduju izraženu potrebu za mirom, skladom, ravnotežom i urednom okolinom. Vole lijepe predmete, skloni su hedonizmu i znaju uživati u životu, no ono po čemu je Vaga ipak najpoznatija njezin je snažan osjećaj za pravdu.

U Vagi će većinu njezine vladavine boraviti i Merkur, planet komunikacije, što će dodatno istaknuti njezinu tolerantnu i susretljivu energiju. Budući da će istovremeno planet akcije Mars boraviti u osjetljivom Raku, a vladarica Vage, Venera, u intenzivnom Škorpionu, bit će vam teško zadržati smirenost. Ovakvi planetarni položaji bude snažne emocije, ističu naglost i donošenje odluka na temelju emocija, što može biti u neskladu s mirnom i sabranom prirodom tog znaka.

  • +5
Bella Hadid je Vaga, rođena je 9. listopada 1996. Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U vladavini Vage ove je godine naglasak na odnosima

Naglasak će idućih tjedana biti na odnosima. Krhke veze i prijateljstva naći će se u opasnosti od pucanja, a čvrsti odnosi opstat će unatoč neslaganjima i tenzijama. Ne pribjegavajte prijetnjama i pasivno-agresivnim manipulacijama u želji da dobijete ono što želite. Miroljubiv i pomirljiv stav polučio bi bolje rezultate.

  • +5
Monica Bellucci je Vaga, rođena je 30. rujna 1964. Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Julie Edwards / Avalon / Profimedia

U nadolazećim ćete tjednima biti osjetljiviji na uvrede, prijevare ili kršenje obećanja. Sve ćete doživljavati na osobnoj razini, a vaša želja za istjerivanjem pravde bit će snažnija nego inače. Vaga podučava važnosti tolerancije, takta i strpljenja, no ove će godine zbog emocionalnog Marsa emocije često nadvladati razum i navoditi na nepromišljene odluke. Bit će vam važnije da slušate svoje srce i budete dosljedni sebi, nego da postignete kompromis i ugodno ozračje.

  • +14
Catherine Zeta-Jones je Vaga, rođena je 25. rujna 1969. Izvor: Profimedia / Autor: Jean Pierre Fizet / AFP / Profimedia

Kojim je znakovima naklonjena?

Vladavina Vage najsretnija je za zračne znakove - Blizance, Vodenjake i same Vage - a povoljna je i za vatrene Lavove i Strijelce. Navedeni znakovi odlikovat će se vedrim raspoloženjem, optimizmom i energijom, no Vage će zbog nepovoljnog Marsa u Raku ove godine ipak češće biti osjetljive i nestrpljive. Ovnovi, Rakovi i Jarci nailazit će na manje naklonjene okolnosti. Planetarni utjecaji narušit će njihovu smirenost i objektivnost, uvodeći ih u opasnost od štetnih poteza i odluka.