U WINDSORU

Vojvotkinja Sophie nosi haljinu kakvu neće odobriti ljubiteljice minimalizma

21.06.2023 u 08:35

  • +4

Sophie, vojvotkinja od Edinburgha

Izvor: Profimedia / Autor: YUI MOK / AVALON / TIM ROOKE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Sophie, vojvotkinja od Edinburgha, u društvu Kate Middleton i princa Williama nazočila je ceremoniji Reda podvezice u Windsoru, a za tu je prigodu odabrala cvjetnu haljinu Emilije Wickstead, čije kreacije voli i princeza od Walesa

Riječ je o haljini cvjetnog uzorka klasične midi duljine u kombinaciji ružičaste i bijele, no iako joj je ova kreacija dobro stajala, vojvotkinji udanoj za najmlađeg sina kraljice Elizabete II, princa Edwarda, neki su zamjerili to što se radi o varijanti bez rukava, dok je, primjerice, Kate Middleton za ovu kraljevsku dužnost nosila haljinu dugih rukava hvaljene dizajnerice Alessandre Rich.

Lepršav kroj i naglašen struk laskaju figuri 58-godišnje vojvotkinje, a donji dio haljine pada u naborima.

  • +5
Sophie, vojvotkinja od Edinburgha, i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

Upečatljivu ljetnu haljinu, koja se neće svidjeti ljubiteljicama minimalizma, vojvotkinja od Edinburgha upotpunila je efektnim šeširom Jane Taylor, elegantnom bež torbicom (Strathberry) i cipelama s remenčićima Emmy London.

Uvijek sjajno odjevena majka dvoje djece, koja ovih dana slavi 24. godišnjicu braka s princem Edwardom, kosu je nosila podignutu u chic punđu.

Inače, Red podvezice, najstariji britanski viteški red i najstariji nacionalni viteški red koji postoji, ograničen je na 24 viteza ili pratitelja kralja i princa od Walesa.

Red podvezice je 700-godišnja tradicija koju je utemeljio Edward III 1348. godine.