Čokolada je za mnoge omiljena delicija, a ideja za zanimljive recepte nikad nije dosta. Ako ste raspoloženi za nešto posve drukčije, evo odličnog prijedloga koji dolazi iz jednog poznatog zagrebačkog restorana
Gastro priča koja je započela prije deset godina s jednakom strašću traje i danas.
Chefica Sanja Gregorius po dolasku u Zagreb iz Beča unijela je novi duh i energiju na hrvatsku gastro scenu.
Povodom deset godina uspješnoga rada, zagrebački restoran Apetit otkrio je kako se priprema njihova omiljena slastica 'Čokoladni san Apetit'.
Sastojci (za 8 osoba):
150 g tamne čokolade (70-postotne)
100 g mliječne čokolade
250 g maslaca
5 jaja
100 g šećera
1 žlica brašna
Priprema:
Maslac i čokoladu rastopiti na pari, dodati šećer, pustiti da se ohladi te dodati jaja postepeno jedno po jedno, na kraju žlica brašna. Peći na 160 stupnjeva 24 minute.
Servirati po želji uz šumsko voće i šlag. U slast!