INSPIRACIJA ZA RUČAK

Slasno jelo koje podsjeća na lazanje: Pronašli smo genijalan način na koji da pripremite mlince i zaradite same pohvale

06.11.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Na bespućima interneta naletjeli smo na genijalan recept s potpisom Saše Vukića. Gastro bloger i zaljubljenik u hranu predlaže zanimljiv način na koji iskoristiti kupovne mlince, koje većina Hrvata obično tradicionalno poslužuje zapečene s puricom

Mlinci zapečeni s piletinom

Sastojci

  • Jedna pileća prsa (dovoljno je oko 250 g)
  • Luk
  • Korijenasto povrće po želji (celer, peršin)
  • 5 g soli
  • Papar
  • 1,5 dl pasirane rajčice
  • Ulje

Za umak:

  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • Prstohvat soli
  • Pola male žličice šećera
  • Po želji malo čilija
  • Malo muškatnog oraščića (nije nužno)
  • 20 g parmezana
  • origano

Dodatno potrebno:

  • Malo maslaca za premazati lim
  • 250 g mlinaca
  • 100-200 g mozzarelle
  • Svježi bosiljak i cherry rajčice za dekoraciju

Priprema

1. Na vruću tavu dodajte ulje, sjeckani luk i po želji ako imate malo korijenastog povrća (celer i peršin).

2. Pirjati oko 5 minuta pa dodati pileća prsa narezana na kockice, sol i papar pa nastaviti pirjati narednih 5 minuta.

3. Dodati pasiranu rajčicu pa nastaviti pirjati također 5 minuta dok se tekućina i sokovi ne reduciraju u potpunosti.

4. Maknuti s vatre i odmah podijeliti na četiri jednaka dijela te ostaviti da se tako hladi.

5. U vrhnje za kuhanje dodati sol, šećer, malo čilija i malo muškatnog oraščića, origano i parmezan pa dobiveni umak dobro promiješati.

6. Manji lim premazati sa maslacem pa na njega staviti jednu koru mlinaca. Ako su vam mlinci pukli putem od dućana do kuće, budite bez brige, samo složite dijelove u pravilan oblik kao puzzle da popune donji red.

7. Premazati sa 1/5 umaka pa dodati piletinu. Posipati ribanim sirom za pizzu pa preklopiti drugom korom.

8. Ponavljati postupak sve dok vam ne ostane samo jedna kora i petina umaka. Staviti je odozgora i premazati ostatkom umaka.

9. Zatvoriti aluminijskom folijom. Ako su mlinci iznad ruba lima, u tom slučaju foliju pokušajte kao što je prikazano u videu zatvoriti da ne dodiruje zadnju koru sa umakom.

10. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva bez uključene ventilacije.

11. Izvadite iz pećnice, uklonite foliju, naribajte mozzarellu i vratite natrag u pećnicu na 10 minuta.

U slast!

Mlinci zapečeni s piletinom Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube / Sašina Kuhinja