Osmi zagrebački Međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se 29 i 30. studenoga 2013 godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade, a festival će biti otvoren 29. studenoga u 12 sati
Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.
Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.
Posebni gosti festivala biti će grupa inozemnih i domaćih novinara koji će od 25. studenoga 2013 godine do svečanoga otvaranja upoznavati Konavle, Dubrovnik, Pelješac, Korčulu i njihovu enogastro ponudu.
Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 270 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika. Oba dana, 29 i 30. studenog (petak i subota), festival je otvoren od 12 do 20 sati. Festival također ima humanitarnu značajku bit će organizirana humanitarna vinska aukcija.
Zanimljive i uzbudljive i ove godine biti će enogastronomske radionice koje će pridonijeti promociji turizma, vina i gastronomije.
Posebnim programima promocije vina i kulinarskim radionicama očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela.
Izborom hotela Esplanade Zagreb dobivena je izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderan i svjetski prepoznatljivom događanju.
Više informacija o listi izlagača i radionicama na možete pronaći ovdje