Zrele i sočne rajčice ispunjene mješavinom tune, umaka bešamela i crnih maslina, posipane parmezanom i zapečene u pećnici. Treba li još nešto dodati? Mi mislimo da ne, a vi pogledajte video, pripremite jelo i sigurno će te se složiti s nama
Potrebni sastojci:
4 rajčice
150 g komadića tune iz konzerve
200 ml umaka bešamel
100 ml suhog bijelog vina
1 glavica luka
50 g naribanog sira parmezana
30 g odkoštenih crnih maslina
1 žlica sjeckanog peršina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Rajčice očistimo, operemo, odrežemo im gornji dio i izdubimo ih, a masline i luk nasjeckamo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinova ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
Zatim dodamo sjeckane masline, ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da vino napola ispari.
Potom ugasimo vatru, dodamo tunu iz konzerve, sjeckani peršin, ulijemo umak bešamel, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
Dobivenom smjesom nadjenemo izdubljene rajčice, posipamo ih naribanim parmezanom, premjestimo ih u vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijevih, 30 minuta.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr