Medenjake može napraviti svaki početnik u kuhinji, a osim što su jako ukusni i slatki, ovu poslasticu možete čuvati dulje vrijeme
Sastojci:
3 cijela jaja
4 velike žlice meda
20 dag šećera
1/2 praška za pecivo
50 dag brašna
cimet po želji
začin za medenjake po želji
Priprema:
U veću posudu pomiješati brašno, prašak za pecivo i šećer. U drugoj posudi izmiješati jaja, med i začine. Sve zajedno umijesiti u glatko tijesto i ostaviti barem pola sata da odstoji.
Nakon toga razvaljati tijesto na debljinu centimetra (ili manje, prema želji), izrezivati željene oblike i peći u pećnici. Kada se medenjaci sasvim ohlade ukrasiti ih čokoladom ili smjesom bjelanjaka i šećera.
Recept za ukusne medenjake poslala nam je čitateljica Gordana Knežević iz mjesta Donja Motičina.
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastrorubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala