BOGATSTVO ANTIOKSIDANSA

Zašto biste svakako trebali jesti bobice goji

05.11.2013 u 09:42

Bionic
Reading

'Supervoće' bobice goji davno su postale priznate u tradicionalnoj kineskoj medicini, u kojoj se koriste zbog mnogih terapeutskih svojstava

Bobice goji, također zvane vučjim bobicama, dolaze iz Tibeta. Riječ je o plodu koji se u Aziji konzumira generacijama, zahvaljujući mnogim zdravstvenim dobrobitima i uvjerenju kako produljuje život. Istraživanja pokazuju kako konzumacija bobica nudi određene zdravstvene pogodnosti zahvaljujući činjenici što su pravi rudnik antioksidansa, piše Ordinacija.hr

Australski su stručnjaci ustanovili kako sok koji sadrži samo pet posto goji bobica smanjuje upalne edeme kod reakcije na opekline zbog pretjeranog izlaganja suncu te tako štite od razvijanja raka kože. Jednako tako, istraživanje Sveučilišta Kanzas pokazalo je kako bobice goji imaju potencijal popraviti oštećenje mrežnice.

Članak u cijelosti pročitajte na Ordinacija.hr