Donosimo vam super jednostavnu ideju za trenutke kad žudite za nečim slatkim, po mogućnosti čokoladnim i kremastim
Potrebni sastojci za 4 osobe
100 g riže Arborio
prstohvat soli
300 ml mlijeka
300 ml vrhnja
50 g smeđeg šećera
1 mahuna vanilije (ili 1 vanilin šećer)
100 g čokolade
120 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žličica cimeta u prahu
Priprema
Rižu isperite, stavite da se kuha u 240 ml vrele vode i dodajte malo soli. Kuhajte na laganoj vatri dok voda gotovo ne ispari (10 minuta) i povremeno promiješajte.
U drugu posudu ulijte mlijeko i slatko vrhnje, dodajte šećer, ostrugane sjemenke i mahunu vanilije pa zagrijte do vrenja i ostavite sa strane dok pripremate rižu.
Izvadite štapić vanilije, prelijte sadržaj preko riže i pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, da dobijete kremasti puding (15 minuta). Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Puding izlijte u posude da se ohladi, a potom ih stavite u hladnjak.
Prije posluživanja napravite šlag i poslužite uz puding posut cimetom.
Više recepata možete pronaći na www.dobartek.spar.hr