Otkrivamo vam tajne poznatih kuhara o svemu onome što se događa u restoranskim kuhinjama
Mnogo onoga što mislite da znate o poznatim kuharima iz poznatih restorana zapravo nije istina, a neki od njih otkrili su određene tajne Huffington Postu.
Oni kupuju najjeftinije gljive
Najčešće su najjeftiniji šampioni koji su ukusni, ali znaju izgledati obično jer su bijeli ili smeđi. No restorani ih svejedno koriste i onda od njih rade čuda koja su ukusna i rijetko tko može primijetiti da u jelu zapravo nema drugih gljiva. Tu se vode logičnom računicom – jeftine gljive pripremljene na ukusan način zadovoljit će goste koje će na kraju biti zadovoljni, a restoran neće morati puno investirati.
Oni uopće ne koriste često noževe
Svi gledamo kulinarske emisije u kojima poznati kuhari sjeckaju namirnice punom parom. No u stvarnosti to i nije baš tako. Sjeckanje oduzima vremena pa se koriste alternativni načini kako bi se što manje sjeckalo. Mnogi ljudi u svojim kuhinjama pokušavaju sjeckati kao pravi kuhari u restoranima, ali time se ne treba opterećivati jer se očito u restoranima radi drugačije, a ono što vidite na televiziji najčešće je show za javnost.
Maslinovo ulje nije glavno ulje
Televizijske emisije prikazuju kuhare koji stalno koriste maslinovo ulje i to u obilnim količinama. No u stvarnosti kuhari koriste najrazličitije vrste ulja, a maslinovo stavljaju najčešće kao začin i dodatak jelima koja su već gotova. To je dobra ideja jer istraživanja govore da je maslinovo ulje najzdravije kad se ne zagrijava.
U restoranima uopće nemaju mnogo uređaja
Mnogi ljudi vjeruju da kuhari u restoranima imaju mnoge čudesne uređaje uz pomoć kojih pripremaju sjajnu hranu, a koji im i pomažu da iskoriste ostatke na pametan način. No istina je to da nemaju tako puno uređaja, ali one koje imaju znaju kreativno iskoristiti. Kao i uvijek, ključ je u kreativnosti, a ne u brojnim skupim kućanskim uređajima.