PRVI ANGAŽMAN

Emotivan susret: Kate Middleton i princ William prvi put u javnosti nakon više od 10 mjeseci

10.10.2024 u 19:17

  • +5

Princ William i Kate Middleton u Southportu

Izvor: Profimedia / Autor: Danny Lawson / Avalon / Profimedia

Bionic
Reading

S princem Williamom, Kate Middleton ovog četvrtka stigla je u Southport kako bi utješila obitelji triju djevojaka koje su izgubile živote u tragediji koja se dogodila u srpnju

U svom najznačajnijem javnom angažmanu do sada ove godine, Kate se pridružila princu Williamu na susretu s obiteljima Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) i Alice Dasilva Aguiar (9).

Također su proveli vrijeme s učiteljicom plesa Leanne Lucas (35), koja je bila ozbiljno ozlijeđena dok je pokušavala zaštiti mlade od napadača sa nožem, kao i s članovima hitne službe koji su tog kobnog dana pokušavali pomoći žrtvama.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

U emotivnoj objavi nakon njihova posjeta, kraljevski par obećao je da će 'i dalje biti uz sve u Southportu.'

'Današnji susret sa zajednicom bio je snažan podsjetnik na važnost međusobne podrške u svjetlu nezamislive tragedije. Ostat ćeš u našim mislima i molitvama', stoji u službenoj objavi.

  • +5
Princ William i Kate Middleton u Southportu Izvor: Profimedia / Autor: Danny Lawson / Avalon / Profimedia

Obiteljima žrtava i lokalnoj zajednici Southporta princ William odavno je obećao da će ih posjetiti, a odluka njegove supruge da mu se pridruži novijeg je datuma.

'Kao roditelji, ne možemo ni zamisliti kroz što prolaze obitelji, prijatelji i voljeni onih koji su danas ubijeni i ozlijeđeni u Southportu', stoji u emotivnoj objavi Kate koju je objavila nedugo nakon napada koji se dogodio u srpnju.

Prvi javni angažman nakon izlječenja

Ovo je prvi javni angažman za princezu otkako je prošlog mjeseca objavila da je potpuno izliječena od raka i da će se u narednim tjednima vratiti javnim dužnostima. Posljednji put su princ i princeza Walesa zajedno bili u javnosti krajem prošle godine na tradicionalnom božićnom koncertu koji je Kate organizirala.

Osim male medijske nepredviđenosti, posjet princa Williama i Kate Southportu namjerno je prošao diskretnije, iz poštovanja prema osobama pogođenih napadom.