vožnja u pijanom stanju

Iako tvrdi da nije kriv, otkriveno izvješće baca novo svjetlo na slučaj Justina Timberlakea

06.08.2024 u 18:19

Bionic
Reading

Iako se na sudu izjasnio nevinim za vožnju pod utjecajem alkohola, policijsko izvješće baca sasvim novo svjetlo na slučaj Justina Timberlakea. Tako izvješće otkriva kako je slavni glumac pao na nizu testova trijeznosti, kako je tijekom uhićenja posjedovao vape uređaj, Rolex i 306 dolara u gotovini

Justin Timberlake smrdio je na alkohol i 'nije mogao uspravno slijediti policijske upute' kad je u lipnju zaustavljen pod sumnjom da je vozio u pijanom stanju u Hamptonsu, donosi Daily Mail. Pjevač je uhićen i optužen za vožnju pod utjecajem 18. lipnja nakon što je uočen kako prolazi znak stop bez zaustavljanja dok je bio za volanom svog BMW-a X7 u Sag Harboru.

Slavni 43-godišnju glumac i pjevač odbio je alkotest, a njegov je odvjetnik prošlog mjeseca tvrdio da Timberlake nije bio pijan u trenutku uhićenja.

Ali policijski dokumenti do kojih je došao DailyMail otkrili su nove pojedinosti tog događaja. Tako se sad otkrilo da je Timberlake pao na nizu testova trijeznosti, odbio kemijski test i naposljetku uhićen u bogatom ljetovalištu.

Prema izvješću, bivšu zvijezdu NSYNC-a zaustavio je malo nakon ponoći 24-godišnji policajac Michael Arkinson, koji je navodno svjedočio da je Timberlake udario u znak stop i skrenuo u desnu traku.

Policijska dokumentacija pokazuje da je Timberlake tri puta verbalno odbio testiranje i čak odbio potpisati izjavu koja potvrđuje tu odluku. Kako piše Daily Mail Arkinsonove rukom pisane bilješke pokazuju da je policajac slijedio proceduru na terenu, utvrđujući da je Timberlake pokazivao brojne znakove alkoholiziranosti kao što su njihanje na nogama, okretanje u krivom smjeru i nemogućnost održavanja ravnoteže. U izvješću se navodi da je Timberlake bio sam u automobilu i primijećeno je da ima 'krvave i staklene oči, miris alkoholnog pića u dahu, bio je nesposoban obratiti pažnju te je nesigurno hodao…'.

Policajac je citirao pjevača koji je rekao: 'Popio sam jedan martini i pratio sam prijatelje kući.' Također je primijetio da se Timberlake 'nije mogao usredotočiti na govor dok je tražio registraciju vozila.' Prema Arkinsonu, Timberlake je bio 'vrlo neuravnotežen' i 'nije mogao ispravno slijediti upute.'

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Zatim je Timberlake zamoljen da malo podigne jednu nogu od tla i drži je podignutu 30 sekundi bez pomicanja. Arkinson je izvijestio da se Timberlake njihao dok je izvodio ovaj test, da je morao koristiti ruke da održi ravnotežu te je spustio nogu prije nego što je isteklo potrebnih 30 sekundi.

Četvrti test na terenu bio je alkotest koji je Timberlake odbio dati. Iako rezultati ovog alkotesta nisu prihvatljivi na sudu kao dokaz zbog nepouzdanosti testa, oni doprinose vjerojatnom uzroku koji dovodi do uhićenja.

Policajac je uhitio Timberlakea, stavio mu lisice i stavio ga na stražnje sjedalo policijskog automobila te ga odvezao u policijsku postaju. Tamo je Arkinson popisao Timberlakeovu imovinu, koja je uključivala Rolex sat, crnu vape olovku, zlatni prsten, novčanik koji je sadržavao tri novčanice od 100 dolara, jednu novčanicu od 5 dolara i jednu od jednog dolara. Također je zatražio od Timberlakea da napravi alkotest u policijskoj postaji, čiji su rezultati prihvatljivi kao dokaz. No, Timberlake je i to odbio.

ODLUČILA JE IGNORIRATI SVE

Jessica Biel snimljena u javnosti prvi put od uhićenja Justina Timberlakea

Pogledaj galeriju

Timberlake se pojavio na sudu virtualno iz Antwerpena u Belgiji u petak, 2. kolovoza, izjašnjavajući se nevinim po revidiranoj prekršajnoj prijavi za vožnju u pijanom stanju.