golema svota

Je li princ Harry zbilja naslijedio 8 milijuna funti na svoj 40. rođendan?

24.09.2024 u 21:14

Bionic
Reading

Četrdeseti rođendan princa Harryja naveo je čak i članove kraljevske obitelji da pokleknu i Harryju na društvenim mrežama čestitaju rođendan

Nedavno je princ Harry proslavio 40. rođendan, a s time i dočekao dan koji mu je trebao donijeti značajnu imovinu koja je dio nasljedstva koji mu je ostavila njegova baka. Ipak, strani mediji sada tvrde da je dobitak novca iz fonta upitan.

Izvorno izvješće o Trust Fundu prvi je put objavljeno The Guardian u travnju 2002, a otkrilo je da će princ William i Harry prikupiti 8 milijuna funti kad napune 40 godina.

Od Afrike do Monaca: Kako je lijepa Charlene postala 'najtužnija princeza' Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

'Ovaj novac je većinom došao od mudrih ulaganja koja uključuju slike, vrijednu zbirku Fabergeovih jaja, porculan i nakit, iako će većina toga biti proslijeđena kraljici jer je dio kraljevske kolekcije', izvijestio je tada BBC otkrivši da je većina ostavine otišla u ruke kraljice Elizabete II.

Prabaka se pobrinula za svoje praunuke

Navodno je Kraljica Majka ostavila ukupno gotovo 70 milijuna funti, a sve za svoje praunuke, odnosno djecu princeze Anne Zaru i Petera Phillipsa te kćeri princa Andrewa Beatrice i Eugenie zajedno s djecom princeze Margarete, vikontom Linleyem i lady Sarah Chatto.

'Nema neovisno dostupnih informacija o ovom zakladnom fondu. Ne bismo očekivali da postoji jer je to privatni novac koji pripada kraljevskoj obitelji, a ne javni novac', rekla je jedna komentatorica za strane medije, dok je druga istaknula kako je rođendanska čestitka kraljevske obitelji zapravo put ka pomirenju.

'Mogli biste na to gledati kao na znak da se odnosi otopljavaju. Da je dio žalca nestao iz neprijateljstva posljednjih nekoliko godina. I mislim da to može biti istina', komentirali su.

U KOLUMBIJI

Nije skidala ruke s Harryja: Meghan ne odustaje od javnih iskaza ljubavi

Pogledaj galeriju