Nakon cijelog dana provedenog na hladnoći, ništa bolje ne godi do šalice vruće, domaće jabukovače. Super je jednostavna za napraviti i odličnog ukusna, a kuća će nakon njezinog spravljanja mirišati cijeli dan. Voditeljica je otkrila na koji način ona spravlja taj tradicionalni napitak koji zagrijava tijelo i podiže raspoloženje
Nakon što je otišla s HRT-a, poslovne ponude joj stižu sa svih strana. Hrabro je zakoračila u nove projekte poput mjuzikla 'Menopauza', emisije 'Kuhinja sv. Hildegarde' na Laudato TV-u i emisije 'Ljudi smo' na radio Uniosu. Uz to Karmela Vukov Colić redovito publiku uveseljava novim receptima.
Kuha odmalena i uvijek joj je, rekla je 'bilo fora isprobavati novo, dodavati, 'pobjeći' od osnovnog recepta'. Kako su je prijatelji često tražili recepte, nastao blog Ciao, Karmela. Uspješno se razvija, a uz jela, na njemu postoji i dio 'uradi sam' koji ima sve više poklonika. Karmela je trenutno u iščekivanju objave svoje prve knjige s receptima koja će biti objavljena tijekom studenog, a do tada je na blogu ponudila novi recept, ovog puta za napitak.
Miris kuhane jabuke mnogima će probuditi uspomene na djetinjstvo i veselo vrijeme blagdana kada se ovo, danas pomalo zaboravljeno piće, često posluživalo. Topla jabukovača ima i ljekovito djelovanje jer potiče vitalnu energiju, jača imunitet i probavni sustav te alkalizira tijelo.
Sastojci:
1 l domaćeg, gustog soka od jabuke
1 veća jabuka, oguljena i narezana na kockice
1 naranča, narezana na kriške
1 žličica cimeta
1 žličica ruma – po želji anis, klinčić, đumbir – po želji
Priprema:
U lonac stavite narezane jabuke i kriške naranče, dodajte začine i sve zalijte sokom od jabuke. Kuhajte dok ne provrije, a zatim tim toplim i mirisnim napitkom punite čaše i uživajte. 'I ne zaboravite pojesti i kuhane komadiće voća', napominje Karmela Vukov Colić na kraju recepta.