o samoprihvaćanju

Kate Winslet otvoreno progovorila o 'šlaufićima' na trbuhu

07.08.2024 u 17:05

Bionic
Reading

Poznata glumica promovira prirodan izgled, što uključuje i nesavršenosti na tijelo. Kate Winslet odlučila je prihvatiti i 'šlaufiće' koje mnoge dame skrivaju, a sve u svrhu osvješćivanja žena o ljepoti svakog tijela

Iako je ostvarila veliku holivudsku karijeru glumeći u filmovima kao što su 'Titanik' i 'Žena kojoj sam čitao', Kate Winslet nije oduvijek bila tako snažna i samouvjerena žena. Prije nekoliko je mjeseci priznala da su je u školi zafrkavali te čak i maltretirali zbog izgleda, a kritike tabloida svojevremeno su je toliko iscrpile da je bila razvila poremećaj prehrane.

Godine 2003. prozvala je renomirani GQ časopis jer je njezino tijelo retuširao kako bi izgledala mršavije na naslovnici, a borba za sveopće prihvaćanje ženskih tijela jedna je od njezinih glavnih misija.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Kate Winslet je dugogodišnja zagovornica samoprihvaćanja

'Osjećam veliko olakšanje zato što žene puno više prihvaćaju same sebe i odbijaju da ih se osuđuje. Ne poznajem nijednu svoju suvremenicu koja je odrasla gledajući svoju majku kako se gleda u ogledalo i govori: 'Lijepo izgledam!' Moja majka nikad nije', rekla je Winslet za Harper Bazaar.

Ipak, s problemima oko izgleda susrela se i na snimanju filma 'Lee' o fotografkinji koja je dokumentirala Drugi svjetski rat.

LEE | Official Trailer | Kate Winslet Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Prije negoli je počela snimati film potpuno je prestala vježbati kako bi joj tijelo izgledalo autentično meko, no to nije bilo posve shvaćeno pa joj je jedan od članova ekipe predložio da uspravnije sjedne kako bi joj trbuh bolje izgledao.

'Ne, to je bilo namjerno, znaš?', odgovorila je glumica članu ekipe tada te u intervjuu otkrila da joj nesavršenosti na ekranu nimalo ne smetaju: 'Naprotiv. Ponosim se time jer je to moj život na mom licu, a to je bitno. Ne bi mi palo na pamet to prikrivati.'

Također, Kate Winslet ponosno može reći da nije činila nikakve promjene na licu: 'Svake godine mi je ugodnije u vlastitom tijelu. To mi omogućuje da dopuštam mišljenjima drugih da ispare.'

GUŽVA NA CRVENOM TEPIHU

Nema tko nije bio: Vogueov modni događaj u Londonu privukao je vojsku slavnih

Pogledaj galeriju