PIPPA MIDDLETON

Neobična zabrana izazvala je žestoku svađu, a za sve je kriva sestra Kate Middleton

27.10.2024 u 09:51

Bionic
Reading

Htjeli oni to ili ne, Pippa Middleton i njezin suprug James Matthews, našli su se u središtu seoske svađe, a sve zbog korištenja pješačke staze na njihovom imanju vrijednom 15 milijuna dolara

Sestra princeze od Walesa, Pippa, i njezin suprug, financijski tajkun James Matthews, prije dvije su se godine s djecom preselili na imanje u West Berkshireu. Riječ je o imanju koje prvotno bilo u vlasništvu pokojnog tajkuna Terencea Conrana, a koji je mještenima, za svog života, dopustio korištenje seoskog puta, a koji vodi sve do privatnog ulaza vili Georgian.

Kako bi na svom imanju, vrijednom 15 milijuna funti, imali prijeko potrebni mir, te kako im brojni znatiželjnici ne bi zavirivali u dom i ometali ih, Pippa i James odlučili su zatvoriti stazu za šetače. Zbog toga su postavili i nekoliko znakova upozorenja: 'Privatni posjed: Zabranjen pristup javnosti', 'Zabranjen prolaz', 'Zabranjen pristup ili pecanje'.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

No, taj njihov potez nije se svidio lokalnom stanovništvu koje sada tvrdi da je odluka para da blokira put, koji im je svih ovih godina bio otvoren, 'nečuvena'.

'Volim šetati i ne vidim zašto ne bih mogao šetati tamo. Hodam onuda već 50 godina. Kada ga je Sir Terence imao, nije se nikada bunio. Mislim da bi trebali imati pravo lutati uokolo', govori jedan stanovnik s tog područja i dodao:

Pippa Middleton i James Matthews Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Ti su ljudi previše zaštitnički nastrojeni prema svojoj imovini i ne mislim da je to u redu. Mi smo mirni seljaci. Kod nas nema vandalizma.'

Inače, James Matthews je još u ožujku, preko svog upravitelja imanja, Vijeću West Berkshirea podnio zahtjev kako bi se ispravile nedoumice i kojim je on označio svoj privatni teritorij. Na njemu je jasno stavio do znanja da je staza, koju su svih ovih godina mještani slobodno koristili, a prolazi preko njegovog imanja, od sada zabranjena.

Mještani traže pravdu, zbog čega su podnijeli prigovor, tražeći da se Matthewsov zahtjev poništi i ta staza proglasi ona s 'javnim pravom prolaza'. Vijeće bi odluku trebalo donijeti tek iduće godine, što znači da do tada obitelj Matthews ima pravo držati se svojih zahtjeva i zabrana.