EDOARDO MAPELLI MOZZI

Ni izvanbračno dijete nije spriječilo kraljevsku obitelj da ga dočeka širom raširenih ruku

13.10.2024 u 09:49

Bionic
Reading

Početak listopada pokazao se idealnim da britanska kraljevska obitelj sa svijetom napokon podijeli neke ljepše vijesti, a to je da će u proljeće iduće godine obitelj postat će bogatija za novog člana. Princeza Beatrice, starija kći princa Andrewa i Sarah Ferguson, otkrila je da sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem očekuje drugo dijete, pa je to idealna prilika da se prisjetimo tko je odabranik njezina srca

'Njezino kraljevsko visočanstvo princeza Beatrice i gospodin Edoardo Mapelli Mozzi s velikim su zadovoljstvom objavili da početkom nove godine očekuju svoje drugo zajedničko dijete', stoji u objavi Buckinghamske palače na društvenim mrežama, uz dosad neviđene obiteljske fotografije para.

36-godišnja princeza Beatrice i četiri godine stariji Edoardo Mapelli Mozzi već su roditelji kćeri Sienne Elizabeth, koja je rođena u rujnu 2021. godine. Unuka pokojne kraljice Elizabete, trebala bi roditi u rano proljeće iduće godine, a bebi se veseli i Edoardovov sin iz njegove prethodne veze, Christopher Woolf, poznat kao Wolfie.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Tko je Edoardo Mapelli Mozzi koji je širom raširenih ruku dočekan u kraljevsku obitelj?

S kraljevskom nasljednicom, princezom Eugenie, Edoardo je prvi puta snimljen u New Yorku, gdje su šetali držeči se za ruke, a potom su se zajedno pojavili u ožujku 2019. godine na jednoj gala večeri uz ostatak članova britanskog kraljevstva. Zanimljivo je da je prije princeze Beatrice bio u izvanbračnoj zajednici s Darom Huang, Amerikankom kineskog podrijetla, s kojom dijeli dvogodišnjeg sina Christophera.

Da je stvar ozbiljna potvrdili su kada su, zajedno s njezinom obitelji, otputovali na zajednički odmor, a prisustvovali su i na Grand Prixu u Bahrainu. Tada je čak Sarah Ferguson snimljena sa zaljubljenim parom.

U zajedničkoj izjavi za javnost, objavljenoj 26. rujna 2019., Beatrice i Edoardo objavili su sretnu vijest o svojim zarukama. Svoju voljenu zaprosio je u Italiji, a izjava je sve rekla: 'Nevjerojatno smo sretni što možemo podijeliti vijest o našim nedavnim zarukama. Oboje smo uzbuđeni što ćemo se zajedno upustiti u ovu životnu avanturu i ne možemo dočekati trenutak da se vjenčamo. Dijelimo jako puno sličnih interesa i vrijednosti i i znamo da će nam to dobro poslužiti u godinama koje dolaze, punim ljubavi i sreće.'

  • +5
Edoardo Mapelli Mozzi Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Par se, nakon što su zbog pandemije koronavirusa morali odgoditi svoje planove, vjenčao na privatnoj ceremoniji 17. srpnja 2020. u kraljevskoj kapeli u Royal Lodgeu u Windsoru, a maloj, privatnoj ceremoniji ,prisustvovali su i kraljica Elizabeta II i princ Philip.

Prvotni plan pao je u vodu

Inače, prvotni plan bio je vjenčanje u kraljevskoj kapeli u palači St. James u Londonu, nakon čega je kraljica Elizabeta trebala prirediti privatni prijem u vrtovima Buckinghamske palače.

Princeza Eugenie odlično se slaže sa suprugovim sinom iz prijašnje veze, a to je potvrdila i javno kada je maleni Wolfie imao svoj debi s kraljevskom obitelji 2022. godine. Tada se pridružio svom ocu i maćehi na jednom izboru za platinasti jubilej kraljice, a potom je proveo i tradicionalni Božić s kraljevskom obitelji.

Inače, par se godinama poznavao prije negoli su uopće započeli vezu. Mozzijev očuh je Christopher Shale, britanski politički operativac i blizak prijatelj bivšeg britanskog premiejra Davida Camerona, koji je preminuo na glazbenom festivalu u Glastonburyju 2011. Princ Andrew i Sarah Ferguson smatrali su Shalea prijateljem te su čak bili i na njegovom sprovodu.

S druge strane njegov otac, ujedno prvi suprug njegove majke Nikki Shale, je grof Alessandro Mapelli Mozzi, no on sam nikada nije krio da je u puno boljim odnosima bio s očuhom. Njemu u čast osnovao je i udrugu, inspiriranu očuhovom vizijom, a koja uči stanovnike Ruande igrati kriket.

Da vjenčanje s princezom nije, barem tako tvrde, bilo iz koristi govori i podatak da je Mozzi i sam iznimno bogat i to zahvaljujući tvrtki za nekretnine Banda koju je osnovao 2007. Njegova tvrtka je specijalizirana za pronalaženje i izgradnju domova za bogate klijente, zahvaljujući čemu je i sam multimilijuner.