PRINCEZE

Njihovo vrijeme tek dolazi: Ovo je nova generacija europskih vladarica

21.07.2024 u 09:09

Bionic
Reading

I dok su njihove majke, poput španjolske kraljice Letizije, nizozemske Maxime ili danske Mary, odavno poznate javnosti, za njihove kćeri vrijeme tek dolazi, a tko su buduće vladarice na europskim dvorovima, doznajte u nastavku

Ako zbog nečeg europske kraljice pune medijske stupce, onda je to zasigurno njihova ljepota, ali i istančan modni ukus, zbog čega ih redovito proglašavaju najbolje odjevenim damama na svijetu. Upravo zato ne čudi to da se već sada pod povećalom nalaze i njihove nasljednice, čije vrijeme tek dolazi. A evo tko su one.

Nasljednici kralja Charlesa III Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Princeza Leonor od Asturije, 18

Najstarija kći kraljice Letizije i španjolskog kralja Felipea VI slika je i prilika svoje lijepe majke. Javnost ju je odavno upoznala jer španjolski kraljevski par naveliko priprema Leonor za buduću vladavinu, a ispod radara nije prošao ni njezin odličan smisao za modu.

Leonor se trenutno nalazi na vojnoj obuci u Zaragozi, koju je započela u kolovozu 2023., a to je zapravo njezina priprema za buduću ulogu vrhovnog zapovjednika.

Prethodno se princeza Leonor školovala u međunarodnom internatu UWC Atlantic u Walesu.

Infanta Sofaa od Španjolske, 17

Mlađa sestra buduće španjolske kraljice Leonor, infanta Sofia, iduće godine postat će punoljetna. Budući da je druga u redu nasljeđivanja, Sofia nema toliko puno obaveza kao starija joj sestra, no - kao i ona - priprema se za sve uloge koje će u budućnosti morati obnašati.

Baš poput Leonor, Sofia je upisala međunarodni internat UWC Atlantic College u Walesu, a ove će godine prvi put imati solo angažman kao pokroviteljica nacionalnog fotografskog natjecanja.

Catharina-Amalia, nizozemska princeza, 20

Najstarija kći nizozemskog para, kraljice Maxime i kralja Willem-Alexandera, ujedno je buduća nizozemska kraljica. Princeza Catharina-Amalia trenutno studira političke znanosti, pravo i ekonomiju, no zbog prijetnji koje je dobila svoje je školovanje umjesto u Amsterdamu nastavila u Madridu.

I ona se, poput španjolske princeze Leonor, naveliko počela pripremati za svoju buduću vladavinu, stoga ne čudi to da već odavno s roditeljima sudjeluje u svim važnim kraljevskim pojavljivanjima.

Alexia, nizozemska princeza, 18

Dvije godine nakon sestre rodila se Alexia, a ona je prošle godine završila sa školovanjem u međunarodnom internatu u Walesu i sada se očekuje da će, baš poput Catharina-Amalije, uskoro početi obnašati kraljevske dužnosti.

Na službenim stranicama kraljevske obitelji stoji da je zaljubljenica u jahanje, hokej, sviranje klavira i pjevanje.

Ariane, nizozemska princeza, 17

Najmlađa od triju kćeri nizozemskog kraljevskog para, 17-godišnja Ariane, s roditeljima živi u Haagu, u palači Huis ten Bosch.

Za razliku od Catharina-Amalije i Alexije, Ariane pohađa internat UWC Adriatic u Italiji, a u slobodno vrijeme voli crtati i svirati klavir.

Lady Louise Windsor, 20

Princ Edward i njegova supruga, vojvotkinja Sophie, imaju dvoje djece - kći Louise i mlađeg sina Jamesa. 20-godišnja Louise trenutno studira engleski jezik na škotskom Sveučilištu St. Andrews, zbog čega je propustila brojna obiteljska okupljanja.

Od pokojnog djeda, princa Philipa, naslijedila je ljubav prema konjima, ali i vožnji zaprega, u čemu je vrlo uspješna.

Danska princeza Isabella, 17

Danski kralj Frederik i kraljica Mary imaju četvero djece - dvojicu sinova i dvije kćeri, a najstarija je 17-godišnja princeza Isabella. Ona s roditeljima, sestrom i braćom živi u palači Amalienborg u Kopenhagenu te trenutno pohađa gimnaziju Øregård u Hellerupu.

Riječ je o školi koju su, prije nje, pohađali njezin otac Frederik, ali i ujak, princ Joachim.

Princeza Elisabeth, vojvotkinja od Brabanta, 22

Starija kći belgijske kraljice Mathilde, princeza Elisabeth, studira povijest i političke znanosti na koledžu Lincoln na Oxfordu.

Baš poput dosta članova europskih kraljevskih obitelji, i ona je pohađala internat UWC Atlantic College u Walesu, a nedavno je završila studij društvenih i vojnih znanosti na Kraljevskoj vojnoj akademiji u Belgiji. Za nju kažu da govori više jezika, od toga tečno nizozemski, francuski, njemački i engleski, te da obožava skijanje, veslanje i jedrenje.

Belgijska princeza Eleonore, 16

Najmlađa kći kraljice Mathilde, Eleonore, studira na Međunarodnoj školi u Bruxellesu, a s obitelji živi u dvorcu Laeken. Tečno govori francuski, nizozemski i engleski te svira violinu i uživa u skijanja, jedrenju i tenisu.

Norveška princeza Ingrid Alexandra, 20

Kći norveške princeze Mette-Marit trenutno se nalazi na jednogodišnjoj vojnoj obuci, a započela ju je u siječnju ove godine. Odmah nakon 18. rođendana debitirala je s tijarom, a očekuje se da će se nakon završetka vojne obuke više uključiti u kraljevske dužnosti u svom uredu u kraljevskoj palači.

Ingrid Alexandra glasna je zagovornica zaštite okoliša od klimatskih promjena, a uživa u sportu i boravku na otvorenom.

Princeza Maria-Olympia, 27

Najstarija od svih pripadnica nove generacije je grčka princeza Maria-Olympia, jedina kći grčkog princa Pavlosa i Marie-Chantal. Ona je, za razliku od ostalih članica europskih kraljevskih obitelji, omiljena na društvenim okupljanjima svjetske elite, a donedavno je bila u vezi s Peregrineom Pearsonom, sinom Michaela Pearsona, četvrtog vikonta Cowdraya.