56. rođendan kralja

Samo predstava za javnost? Kraljica Mary ovako je proslavila suprugov rođendan

27.05.2024 u 09:54

  • +5

Kralj Frederik i kraljica Mary

Izvor: Profimedia / Autor: hbgbild / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Danska kraljica Mary sa širokim osmijehom pozirala je kraj supruga tijekom proslave njegovog rođendana te se s njime se čak i modno uskladila

U trenucima kada se svijetom šire glasine o bračnim problemima danskog monarha, kraljevski par nasmiješeno je pozirao na balkonu palače Amalienborg povodom 56. rođendana kralja Frederika.

Kraljica Mary ni po čemu nije dala naslutiti da u njenom odnosu sa suprugom postoje čak i naznaka bilo kakvih problema te je srdačno mahala okupljenom Dancima koji su stigli proslaviti kraljev rođendan.

Kraljevski par čak se i modno uskladio te je njihovim outfitima dominirala razigrana ružičasta boja. Mary je odjenula elegantnu haljinu dugih, voluminoznih rukava 'Barbie' roze nijanse te laskavog suženja oko struka i time se vješto nadovezala na suprugovu kravatu iste boje.

S njima se uskladila i umirovljena kraljica Margrethe (84) koja je nosila haljinu iste nijanse te otmjenog čipkastog dizajna. Veliku pozornost privukle su i lijepe princeze Josephine i Isabella koje su, poput majke, birale chic haljine dugih rukava, ali u kraljevskim nijansama bijele i plave.

Frederik je tako s obitelji proslavio prvi rođendan u ulozi danskog kralja, nakon što je njegova majka abdicirala s trona neočekivanim javnim istupom na Staru godinu.

No, po preuzimanju prijestolja, glasine o bračnim razmiricama kraljevskog para samo su se intenzivirale. Usprkos tome što Mary i Frederik drže ujedinjenu frontu u mnogobrojnim zajedničkim pojavljivanja, pojedine fotografije govore sasvim suprotno. Naime, na nedavnom službenom putu u Norvešku, tijekom kojeg su proslavili 20. godišnjicu braka, u pojedinim trenucima kraljica nije mogla sakriti hladnoću spram supruga te se vješto izmicala iz njegova stiska.

  • +3
Kraljica Mary i kralj Frederik Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nagađa se kako je upravo razotkrivena afera kralja jedan od razloga zbog kojih je njegova majka abdicirala, nadajući se kako će ustupanjem prijestolja pomoći sinu u spasu braka - a time i stabilne budućnosti monarhije.