POLUSESTRA BEATRICE BORROMEO

Tko je Lavinia Borromeo? Zahvaljujući sestri ušla je u jednu od najmoćnijih obitelji svijeta

18.08.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Možda je Beatrice Borromeo, ambasadorica modne kuće Dior i supruga monegaškog princa Pierrea, najpoznatija članica milanskog plemstva, no njezina polusestra Lavinia udajom je postala članicom jedne od najmoćnijih obitelji svijeta

Prije smrti 2003. godine, Fiatov magnat Gianni Agnelli godine 1997. svojim konačnim nasljednikom proglasio je sina Johna Elkanna. Tim činom John je postao osobom na samom vrhu automobilskog carstva Agnelli, koji je njegov pra-pra-pradjed osnovao danas davne 1899. godine.

Bogatstvo talijanske obitelji Agnelli danas se procijenjuje je na 142 milijarde dolara, što ih je dovelo do 30. mjesta na listi najmoćnijih obitelji svijeta.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Lavinia Borromeo, polusestra najbolje odjevene aristokratkinje

Johnova dugogodišnja supruga je Lavinia Borromeo, polusestra Beatrice Borromeo, snahe monegaške princeze Caroline i globalne amabasadorice modne kuće Dior.

Lavinia je kći Carla Ferdinanda Borromea i bivše njemačke manekenke Marion Sibylle Gabriele Zota, a nakon očevog drugog braka postala je polusestra Beatrice i Carla Ludovica.

  • +3
Sestre Beatrice i Lavinia Borromeo Izvor: Profimedia / Autor: stefano meluni / LaPresse / Profimedia

Poput Beatrice, 47- godišnja Lavinia dugi niz godina dio je modne industrije. Njezina karijera uključivala je rad u kreativnom odjelu modne kuće Bottega Venetta, da bi 2003. godine započela suradnju s talijanskim kraljem elegancije Giorgiom Armanijem.

Nakon kratke suradnje s njemačkim izdanjem časopisa Elle, karijeru je nastavila kao dizajnerica odjeće i dodataka u grupi Trussardi, da bi 2005. godine prešla u tvrtku Poltrona Frau. Lavinia Borromeo tada je postala odgovornom za dizajn predmeta za kućanstvo, ali i vlasnicom dječje linije odjeće BLav.

Isabella Borromeo, Lavinijina dvije godine starija sestra, najzaslužnija je za njezino upoznavanje s Johnom Elkannom.

S nasljednikom automobilskog carstva Lavinia se vjenčala 2004. godine, na raskošnoj ceremoniji održanoj na talijanskom jezeru Maggiore, a u braku su dobili troje djece: sinove Oceana Noaha (17), Leonea Moséa (16) i kći Vitu Talitu (12).

Polusestre Beatrice i Lavinia Borromeo posljednji put zajedno su viđene krajem svibnja, na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka, koju su pratile iz Ferrarijevog pita.