uhvaćena

Uplakana Naomi Campbell: Novac prikupljen donacijama trošila na skupe hotele i tretmane za uljepšavanje

27.09.2024 u 12:32

Bionic
Reading

Dobrotvorna organizacija, na čijem je čelu bila popularna manekenka, sada je zatvorena, a Naomi Campbell je optužena da je novac prikupljen za humanitarne svrhe koristila za vlastite 'gušte'

Jedna od najvećih manekenki svih vremena primila je nagradu 'Chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres' od Ministarstva kulture, no sve je to palo u sjenu zbog novog skandala u koji je upletena. Naomi Campbell kroz godine je nanizala brojne skandale, a posljednji je posebno šokantan jer baca negativno svjetlo na humanitaran rad.

Popularna je manekenka vodila prikupljanje novca za potrebite putem dobrotvorne organizacije 'Fashion for Relief', no nije sav novac koji je prikupila otišao u ruke onima kojima je zbilja potreban.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Kako prenose strani mediji, cijela akcija prikupljanja novca odvijala se u Engleskoj, a manekenka je zabranjeno da u sljedećih pet godina provodi bilokakvu dobrotvornu akciju.

Novac je trošila na luksuz

Istraga je pokazala da je manekenka prikupljen novac trošila na sebe; odnosno na luksuzne hotele i tretmane u toplicama, ali i na cigarete i sigurnosne usluge.

Kako bi se obranila, Naomi je smislila možda i najbesmislenije opravdanje...

vrijeme je za odvažnost

Satenska haljina i visoke tenisice: Naomi Campbell podigla sportsku eleganciju na viši nivo

Pogledaj galeriju

Rekavši da nema kontrolu nad vlastitom dobrotvornom organizacijom, Campbell je rekla da je kontrolu dala u ruke odvjetnika.

'Sve što radim i svaki novčić koji ikada zaradim ide u dobrotvorne svrhe', rekla je manekenka čiji je dobrotvoran rad u Engleskoj i Walesu onemogućen na pet godina. Osim toga, druge dvije bivše čelnice 'Fashion for Reliefa' dobile su zabranu na devet odnosno četiri godine. Jedna od tih osoba navodno je primila neovlaštene isplate u ukupnom iznosu od £290,000 za konzultantske usluge, što predstavlja kršenje statuta dobrotvorne organizacije.

Zastrašujuća je i činjenica da je u razdoblju od travnja 2016. i srpnja 2022. samo 8,5 posto prikupljenog novca dano u dobrotvorne svrhe...

sjajna kombinacija

Pokušajte se ne zaljubiti: Naomi Campbell ima savršeno odijelo za jesen

Pogledaj galeriju