govor kroz suze

Žestoki napad Bambie Thug na organizatore Eurosonga: 'Bilo je teško i strašno...'

12.05.2024 u 10:45

Bionic
Reading

Irska je ove godine odlučila da je na Eurosongu predstavlja Bambie Thug s pjesmom 'Doomsday Blues'. Punog imena Bambie Ray Robinson, izjašnjava se kao nebinarna osoba, a preferira zamjenice 'oni'

Na TikToku se pojavila snimka emotivnog obraćanja Bambie Thug nakon završetka finalne večeri Eurosonga.

'Nemo je pobijedio! Jako sam ponosna na sve nas ovdje u Top 10 koji se borimo protiv svega što je bilo iza scene. Bilo je teško i strašno za nas! Tako sam ponosna i samo želim reći ‘mi smo Eurosong, EBU nije Eurosong, je*** EBU. Uopće me ne zanimaju više, je*** EBU. Iza je zajednica, ljubav, moć svih nas. Narod je rekao svoje, queersi dolaze, nebinarni su je****o pobijedili', kaže Bambie Thug.

@irishexaminer Bambie Thug speaks to media after placing sixth in the Eurovision Song Contest and speaks about the “pressure” they have felt to “change things” during the contest. They said they are proud of Nemo for winning as a non-binary person. They said it has been “so hard and so horrible” behind the scenes. “We are what the Eurovision is. The EBU is not what the Eurovision is. Fuck the EBU, I don’t even care anymore. Fuck them.” #BambieThug #Eurovision #Ireland #Eurovision2024 #Nemo #Macroom #Cork #Malmö ♬ original sound - Irish Examiner

Inače, nastala je pomutnja kad Bambie Thug nije bilo na popodnevnoj generalnoj probi, zbog čega se nagađalo hoće li uopće nastupiti u finalu. U finalu je pak iskoristila priliku da pošalje poruku mira. Podsjetimo, izvedba pjesme 'Doomsday Blue' zadobila je brojne kritike na račun sotonističkih simbola, zastrašujućih kostima s rogovima te osjećaja nelagode koji je nastup izazvao u mnogima. Kao nebinarna umjetnica te često surađuje s pripadnicima LGBTQIA+ zajednice, a bavi se i vještičarenjem.

Izvor: Društvene mreže

Zamalo nije nastupila u Malmöu jer se otrovala školjkama no kad je ipak stigla u Malmo izjavila je da ju je izliječio čarobni napitak koji je napravila po vlastitoj vještičjoj recepturi.

euforija u švedskoj

Pogledajte kako su navijači dočekali Baby Lasagnu ispred Arene

Pogledaj galeriju