DVOSTRUKI POBJEDNIK

Alcaraz hladnokrvan nakon osvajanja Wimbledona: Sada mogu u miru gledati nogomet

14.07.2024 u 19:29

Bionic
Reading

Španjolski tenisač drugu je godinu zaredom na britanskoj travi pobijedio Novaka Đokovića pa poručio kako će u miru gledati finale Europskog prvenstva u nogometu između svoje domovine i Engleske

'Osvojiti ovaj trofej za mene je san', rekao je Carlos Alcaraz u pobjedničkom govoru nakon što je u reprizi prošlogodišnjeg wimbledonskog finala svladao Novaka Đokovića sa 6:2, 6:2, 7:6 i tako obranio naslov na najprestižnijem teniskom turniru.

'U intervjuu, kad mi je bilo 11 ili 12 godina, rekao sam da je moj san bio osvojiti Wimbledon, tako da ponavljam svoj san. Želim nastaviti, jer je sjajan osjećaj igrati na ovom prekrasnom terenu i podići ovaj nevjerojatan trofej. Ovo je najljepši turnir, najljepši teren i najljepši trofej', rekao je Alcaraz uz ovacije s tribina središnjeg terena.

  • +34
Novak Đoković - Carlos Alcaraz, finale Wimbledona (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

'Velika mi je čast biti dio onih igrača koji su osvojili Roland Garros i Wimbledon u istoj godini. Oni su veliki šampioni. Još se ne smatram prvakom, ne kao oni, ali nastavit ću svoje putovanje, graditi svoj put.'

Osvrnuo se i na nadolazeće finale Europskog nogometnog prvenstva u Berlinu između njegove Španjolske i Engleske:

'Ja sam svoje odradio, sad možemo u miru gledati nogomet. Bit će to teška utakmica, vidjet ćemo što će se dogoditi', kazao je.