zaista nevjerojatno

Azerbajdžanka natječe se u šestom mjesecu trudnoće: Osjetila sam kako se ritnula...

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 04.08.2024 23:01
  • Objavljeno 04.08.2024 u 23:01
Bionic
Reading

Natjecanje na Olimpijskim igrama zahtijeva nevjerojatno puno rada i priprema, a azerbajdžanska streličarka Yaylagul Ramazanova otišla je korak dalje radeći sve to dok je trudna.

Gledatelji su ostali šokirani kada su shvatili da gledaju nastup sportašice dok je trudna šest i pol mjeseci. Yaylagul Ramazanova, suočila se s kineskom streličarkom An Qixuan u 1/32 eliminacijskog kruga. Bila je to napeta runda, a završile su izjednačenim rezultatom 5-5.

Kako bi se odlučilo pobjednika, par je imao raspucavanje, pri čemu je svaki ispalio jednu strijelu. Ramazanova je pobijedila s bodom više od Qixuan.

Ramazanova je rekla za Xinhua News: 'Osjetila sam kako se beba ritnula prije nego što sam ispalila posljednju strijelu, a onda sam ispalila desetku.'

'Tijekom priprema za Olimpijske igre nisam se osjećala nelagodno zbog svoje trudnoće. Umjesto toga, osjećala sam da se ne borim sama, već da se borim zajedno sa svojom bebom', rekla je.

'Htjela sam osvojiti medalju. Svaki sportaš želi, ali ne može svatko, ali to je u redu dok sam dala sve od sebe', zaključila je Ramazanova.

Buduća majka potvrdila je da će se nastaviti natjecati i nakon što joj se dijete rodi, te dodala:

'Naučit ću svoje dijete streljaštvu ako ga to zanima.'

Bio je to Ramazanovoj prvi put na Olimpijskim igrama, čime je postala druga streličarka koja je predstavljala Azerbajdžan, slijedeći korake Olqe Senyuk, koja se natjecala u Riju 2016.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal