RASPLET U SKUPINI A

Neslavan kraj za hrvatske rukometaše! Španjolci ih poslali kući nakon prvog kruga

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 04.08.2024 22:55
  • Objavljeno 04.08.2024 u 22:39
Bionic
Reading

Pobjedom Španjolske 32:31 nad Hrvatskom riješena je i posljednja dilema prve faze natjecanja i doznali smo tko je posljednji sudionik četvrtfinala. Nažalost, Hrvatska to nije i po prvi put, otkako sudjeluje na olimpijskim igrama, da ne prolazi u nokaut-fazu

Gotovo svih 60 minuta Hrvatska je bila u zaostatku za Španjolskom. Na poluvremenu čak i pet golova, ali vraćala se, a u zadnjoj minuti stigla je i na 31:31. No, Španjolci su u zadnjim sekundama ipak pogodili i stigli do zaslužene pobjede.

Ispred hrvatskih rukometaša je bio trenutak istine, samo ih je pobjeda protiv Španjolske vodila u četvrtfinale. Nažalost, nije uspjela i ide kući.

Hrvatskoj reprezentaciji ovo je bio šesti nastup na olimpijskim igrama, a prvi put nismo prošli skupinu.

Španjolska je bolja ušla u susret, u devetoj minuti je povela 8:4. Hrvatska je uspjela izjednačiti, međutim Španjolci su serijom 4:0 ponovo došli do četiri gola plusa (12:8). U 25. minuti Španjolci su stigli do +5 (17:12) a s pet razlike završilo je i prvo poluvrijeme (20:15).

  • +20
Hrvatska - Španjolska (5. kola A skupine na Igrama u Parizu) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Najviše problema u prvih 30 minuta stvarali su nam Kauldi Odriozola sa četiri, te Danijel Dujšebaev s tri gola, dok je Gonzalo Perez de Vargas imao devet obrana.

Na hrvatskoj strani Ivan Martinović i Luka Lovre Klarica zabili su po tri gola, a Kuzmanović je imao osam obrana.

Odabranici islandskog stručnjaka Dagura Sigurdssona su na otvaranju drugog dijela spojili tri brza gola smanjivši na 20:18 vrativši nas u igru, no Španjolci ponovo bježe na +4 (22:18).

U 43. minuti hrvatski rukometaši su se približili na samo gol zaostatka (23:22), ali španjolskih 2-0 ponovo gura hrvatsku vrstu na tri gola minusa. U 48. minuti još jednom dolazimo na minus jedan (26:25), ali uslijedila su nova dva španjolska gola za 28:25 na ulazu u posljednjih 10 minuta.

Sedam minuta prije kraja Hrvatska još jednom dolazi na pogodak minusa (28:27), minus jedan je bilo i četiri minute prije kraja (29:28), baš kao i dvije i pol minute prije kraja (30:29). Nažalost, gol Iana Tarrafeta za 31-29, te promašeni zicer Marija Šoštarića gurnuli su nas na rub provalije.

Veron Načinović je na ulazu u zadnju minutu smanjio na 31:30, Španjolci nisu zabili, a Hrvatska je 16 sekundi prije kraja dobila sedmerac kojeg je iskoristio Martinović za 31:31. No, Gomez je četiri sekunde prije kraja donio Španjolcima pobjedu.

Španjolsku su do pobjede predvodili Javier Rodriguez sa šest golova, te Aleix Gomez s pet golova, dok je Gonzalo Perez de Vargas imao 14 obrana.

Na hrvatskoj strani Luka Lovre Klarica je postigao sedam, a Ivan Martinović i Zvonimir Srna po šest golova. Dominik Kuzmanović je sakupio 15 obrana.

Standings provided by Sofascore

Više pronađite OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal