KAZNA

Barça bez navijača u Ligi prvaka; razlog je — rasizam

27.09.2024 u 11:58

Bionic
Reading

Barcelona je kažnjena i s 10.000 eura novčane kazne i dodatnom zabranom od jedne utakmice prodaje ulaznica svojim gostujućim navijačima koja je suspendirana na godinu dana

Barceloni je zabranjeno prodavati ulaznice svojim navijačima za sljedeću gostujuću utakmicu Lige prvaka zbog rasističkog ponašanja tijekom utakmice protiv Monaca, priopćila je u petak UEFA-a.

'Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) odlučilo je naložiti izvršenje suspendirane disciplinske mjere koju je izreklo Žalbeno tijelo UEFA-e svojom odlukom od 17. travnja 2024. zbog rasističkog ponašanja Barceloninih navijača, odnosno zabraniti FC Barceloni prodaju ulaznice svojim gostujućim navijačima za sljedeću utakmicu UEFA-inog natjecanja u skladu s člankom 26(3) Disciplinskog pravilnika UEFA-e', stoji u priopćenju UEFA-e.

Barcelona je kažnjena i s 10.000 eura novčane kazne i dodatnom zabranom od jedne utakmice prodaje ulaznica svojim gostujućim navijačima koja je suspendirana na godinu dana.

Monaco je prošli tjedan pobijedio Barcelonu 2-1 na svom stadionu Louis-II. Sljedeću utakmicu Lige prvaka Barca igra u Beogradu protiv Crvene zvezde 6. studenog.