čeka ih los angeles

Braća Sinković i dalje u nevjerici nakon zlata: Ne otpisujte iskusne stare jarce!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 14:08
  • Objavljeno 02.08.2024 u 12:46
Bionic
Reading

Hrvatska je osvojila četvrtu medalju na Olimpijskim igrama. Martin i Valent Sinković donijeli su zlato u veslačkoj utrci dvojca na pariće.

Nakon 1500 metara Sinkovići su bili treći, no u spektakularnom finišu nadmašili su Rumunje, Švicarce i na kraju Britance, koji su vodili od početka utrke do zadnjih nekoliko metara.

Sinkovići su osvojili svoje treće olimpijsko zlato s vremenom 6:23.66, ispred posada Velike Britanije (6:24.11) i Švicarske (6:24.76).

U intervjuu nakon utrke emocije su očigledno bile na vrhuncu te je Valent Sinković predvodio riječ.

'Na 1000 metara smo se osjećali dosta umorno. Ja sam mislio ako ovdje uzmemo medalju, bit ću presretan. Krenuli smo jako na 1000 metara, no ni to nije bilo dovoljno i onda odjednom smo ih počeli sve stizati. Prvo Švicarce pa Rumunje i rekli smo si ma sad idemo do kraja. Vidio sam da smo s Englezima na pola duljine i na zadnjih 100 metara sam mislio, a dobro stižemo malo iza njih i to je isto odlično. No odmah smo ih prestigli, kakva utrka! Ovo je šlag na tortu.'

Martin se nadovezao netom nakon.

'Emocije su na vrhuncu, ne znam uopće što da mislim. Ležao sam poslije utrke u čamcu i uopće se nisam veselio, morao sam prvo doći sebi. Želio bih samo reći jedno: Nikad ne otpisujte iskusne stare jarce! Pokazali smo da nikad ne odustajemo i uvijek damo sve od sebe. Uživamo u treninzima, uživamo u ovome što radimo.'

  • +6
Sinkovići osvojili zlato na OI u Parizu, 2.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na posljetku su zaključili kako im ovo nisu posljednje Olimpijske igre.

'Čeka nas još Los Angeles i jedva čekamo. Ovo zlato je zaokružilo našu karijeru i nismo gotovi, idemo dalje. Sad stvarno ne moramo više ništa napravit, kreće uživanje.' rekao je Valent na što Martin odmah odgovara.

'Sada je rekao da više ništa ne moramo napravit, ali pitajte ga isto ovo dva sata prije finala u Los Angelesu pa ćemo vidjet koji će odgovor dati.'

Ovo je četvrta medalja za neponovljive i fantastične Sinkoviće, koji su na svim Olimpijskim igrama na kojima su nastupili osvajali medalje. U Londonu 2012. godine osvojili su srebro u četvercu, dok su u Riju i Tokiju uzeli zlato. U Riju su pobijedili u dvojcu na pariće, a u Tokiju u dvojcu bez kormilara.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal