copa america

Brazilci razbili Paragvaj, kazne za izbornike Argentine i Čilea jer su kasnili...

29.06.2024 u 10:09

Bionic
Reading

Brazil je u petak u drugoj utakmici skupine D na Copa America u Las Vegasu pobijedio Paragvaj 4-1 čime se približio četvrtfinalu

Kolumbija, koja se već kvalificirala u četvrtfinale, prva je skupina D sa šest bodova nakon dvije utakmice, dok je drugi Brazil s četiri boda.Kostarika je treća s jednim bodom, a Paragvaj je na zadnjem mjestu bez bodova i ispao je iz natjecanja u grupnoj fazi.

Unatoč snažnom startu Brazila, Paragvaj je bio taj koji je zamalo poveo u 15. minuti kada je Damian Bobadilla udarcem u gol uzeo masivno odbijanje od Edera Militaoa i zamalo krivo nogom udario brazilskog golmana Alissona Beckera, koji je pokazao brze reflekse da spriječi udarac.

Brazil je imao priliku povesti u 28. minuti nakon što je dosuđen jedanaesterac za Brazil zbog igranja rukom, ali je Lucas Paqueta promašio da bi se sedam minuta kasnije iskupio ubacivanjem za Viniciusa koji zabija za vodstvo 1-0.

Krilni napadač Girone Savio udvostručio je prednost Brazila u 43. minuti nakon što je naletio na odbijenu loptu unutar šesnaesterca, a Vinicius je u sudačkoj nadoknadi zabio svoj drugi gol za vodstvo Brazila 3-0.

Paragvaj je smanjio nakon prekida u 48. minuti golom Omara Alderetea, ali je Brazilu dosuđen jedanaesterac u 68. minuti nakon igranja rukom Mathiasa Villasantija i ovaj put je Paqueta bio precizan.

  • +14
Paragvaj - Brazil, Copa America, 29.6.2024. Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BREHMAN

Brazil u utorak igra s Kolumbijom i remi bi mu bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale, a Paragvaj s Kostarikom koja ima male šanse za prolaz u četvrtfinale.

U isto je vrijeme Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) kaznila argentinskog izbornika Lionela Scalonija i čileanskog izbornika Ricarda Garecu s po jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi s klupe tijekom Copa Americe jer su njihove momčadi kasnile s povratkom na teren iz svlačionice uoči drugog poluvremena.

Argentina je sa zakašnjenjem stigla na početak drugog poluvremena utakmice protiv Kanade u 1. kolu skupine A što je jako razljutilo kanadskog izbornika Jessea Marscha koji je kazao kako bi branitelj naslova i svjetski prvak trebao biti kažnjen zbog tog postupka, a onda je istu stvar napravio i Čile tijekom utakmice 2. kola protiv Argentine prije tri dana.

Kako je Argentina s dvije pobjede u prva dva nastupa već osigurala plasman u četvrtfinale, izostanak Scalonija s klupe u dvoboju 3. kola protiv Perua i neće biti problematičan, Čile je u puno većem problemu jer Gareca neće smjeti voditi momčad u utakmici protiv Kanade u kojemu je Čileu potrebna pobjeda za prolazak u četvrtfinale.