zna što će dalje

Budućnost Guardiole na kocki; počinje suđenje koje prepravlja povijest Premier lige!

13.08.2024 u 12:40

Bionic
Reading

Saslušanje Manchester Cityja za navodna kršenja pravila Premier lige održat će se 16. rujna, a Pep Guardiola je objasnio što će učiniti ako Manchester City bude proglašen krivim za navodnih 115 optužbi.

Nakon četverogodišnje istrage, City je u veljači 2023. optužen za navodna kršenja pravila u razdoblju od 14 godina. Prvaka Premier lige optužuju da nisu dali točne financijske podatke kada su u pitanju klupski prihodi, prihodi od sponzorstva i operativni troškovi. ESPN sada kaže da bi ročište trebalo početi 16. rujna bez ikakvih daljnjih odgoda ili komplikacija.

Ukoliko se dokaže krivnja,City bi se mogao suočiti s potencijalnim povlačenjem iz Premier lige. To bi bacilo velike sumnje na budućnost Pepa Guardiole, čiji ugovor na Etihad stadionu istječe na kraju sezone. No, Katalonac je javno rekao da ga negativan ishod za City neće navesti na odlazak.

'Trenutno smo nevini dok se ne dokaže da smo krivi', rekao je Guardiola prošle godine na tiskovnoj konferenciji.

'Znam da ljudi to žele. Znam, osjećam to. Čekat ću. Čekati i vidjeti, a nakon izvršenja kazne doći ćemo ovdje i objasniti se. Ali apsolutno neću razmatrati svoju budućnost, ovisi o tome da li ću biti ovdje ili biti u Ligi 1 (treća engleska liga). Apsolutno. Veće su šanse da ostanem ako smo u Ligi 1 nego da smo u Ligi prvaka.'

Očekuje se da će slučaj FFP trajati oko dva mjeseca, a ishod će biti poznat 2025. prije kraja sezone.

City kaže kako ima 'neoborive dokaze da dokaže svoju nevinost, a predsjednik Khaldoon Al-Mubarak, direktor Ferran Soriano i direktor nogometa Txiki Begiristain uvjerili su Guardiolu da će biti oslobođeni svih optužba.