PRIPREMNA UTAKMICA

Celtic tukao Manchester City u američkom trileru; Gvardiol i Kovačić dobili poštedu

24.07.2024 u 10:22

Bionic
Reading

Škotski prvak slavio je u Chapel Hillu s 4:3 u zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici. City je igrao bez igrača koji su nastupali na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, pa su tako i hrvatski reprezentativci odmarali

Manchester City i Celtic, engleski i škotski nogometni prvak, nalaze se na američkoj turneji te su u noći s utorka na srijedu, po srednjeeuropskom vremenu, odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj je Celtic pobijedio 4:3.

Manchester City je u tom susretu bio bez svojih reprezentativaca koji su nastupili na nedavnom Europskom prvenstvu pa tako u ovom susretu nisu sudjelovali ni hrvatski igrači Joško Gvardiol i Mateo Kovačić.

Na poluvremenu je Celtic vodio 3:1 nakon što je Nicolas Kühn postigao dva, a Kyogo Furuhashi jedan pogodak. Jedini strijelac za Manchester City bio je Oscar Bobb. U uvodnom dijelu nastavka Manchester City je stigao do izjednačenja nakon što su zabijali Maximo Perrone u 46. i Erling Haaland u 57. minuti.

Pogodak za 4:3 i pobjedu Celtica postigao je Luis Enrique Palma, nogometaš iz Hondurasa, u 68. minuti.

Manchester City će na američkoj turneji odigrati još tri utakmice, protiv Milana 28. srpnja u New Yorku, Barcelone 31. srpnja u Orlandu i protiv Chelseaja 3. kolovoza u Columbusu.